Geri Dön
Kimono nedir?

Kimono nedir?

Kimono dünya çapında popüler. Peki anlamını biliyor muyuz? Kimono nedir? Kimono hangi ülkede popülerdir? İşte kimono hakkında mutlaka bilmeniz gerekenler...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Kimono nedir?

Kimono, Japonya'da giyilen, önden çapraz olan kavuşan, geniş bir kemerle tutturulan, bol, uzun etekli ve uzun kollu bir kıyafettir. Japonların ulusal kıyafeti olarak bilinir. Kelimeyi birebir Japoncadan çevirirsek de 'giyilen şey' anlamına gelmektedir. 'Ki' kelimesi 'giymek', 'mono' kelimesi de 'şey' anlamına gelmektedir.

Kimono özellikleri

Kimono, T şeklinde, ayak bileğine kadar uzanır. Düz hatlı, yakalı, uzun kollu bir giysidir. Genişliği yarım metreye kadar varır. Kıyafetin kol kısmı bilhassa bileklerde oldukça geniştir. Özel günlerde giyilen kimonolar, gövde etrafına sarılır. Obi adı verilen geniş kuşak arkadan bağlanır. Kimonon içine nagajuban denilen daha kısa bir kimono da içlik olarak giyilir.

Kimono tarihçesi

Kimononu geçmişi 5'inci yüzyıla dayanır. Çin Hanfusu olarak tabir edilen geleneksel kıyafetten etkilenip şimdiki haline kavuşmuştur. Bu etkileşim ise Çin ve Japonya arasındaki ticaretin artmasıyla gerçekleşmiştir. Japon kültürünün en önemli mirasından biri olarak kabul edilen kimono, 5'inci yüzyıldan beri çok az değişikliğe uğramıştır.

Kimono modası

Kimono, Japonya'da geleneksel olarak devam eden dini tapınak ziyaretleri, bayramlar, yeni yıl kutlamaları gibi özel günlerde giyiliyor. Ölüm törenlerinde ise siyah ve sade bir kimono tercih ediliyor. Kimono son yıllarda Japonya dışında da popüler olmuştur. Ancak kimononun Japonya dışında kutsal bir anlamı yoktur.

Benzer İçerikler

Sıradaki Haber
Sıradaki Haber
Sıradaki Haber