Geri Dön
Mom jean'lerden çok sıkılmadık mı?

Mom jean'lerden çok sıkılmadık mı?

Biz Ayşe'ydik, Sevim'dik, Eda'ydık... Şimdi birbirinin aynısı, binlerce Alarasu olduk. Mom jean'lerden çok sıkılmadık mı? Gelin biraz bu işe Molatik olalım...

Köşem Sultan
Köşem Sultan

Biz, kadınlar... Sizce de birbirimizin aynı olmadık mı? Biz Ayşe'ydik, Sevim'dik, Eda'ydık. Şimdi birbirinin aynısı binlerce Alarasu olduk. Bella'ydı, Gigi'ydi, Kendall'dı derken, birbirimizin aynı olup çıktık. Tüm dolabı bir kenara bıraktık, mom jean'lere kafayı taktık. Açık renk mom jeanlerin üstüne geçirdiğimiz crop toplar, çaprazlamasına taktığımız bel çantaları ve olmazsa olmazımız 'cat eye' güneş gözlükleri ile artık ne bir başkasını ne de kendimizi şaşırtıyoruz...

Haberin Devamı

'O kadın' olmak istedik

Konu sadece mom jeanler değil aslında. Mom jean'ler, evet, çok güzel. 90'larda da güzeldi, hâlâ da güzeller. Ama bize dayatılan o kombinden ben gerçekten artık çok sıkıldım. Gotiğimiz vardı, hippimiz de. Bazen moderndik, bazen de çok sade. Kimi zaman da rüküş, belki bazen klasik. Şimdi ise etrafımda gördüğüm tek şey ugly sneakerlar. Farklı göğüs ölçülerimizi, bacak boylarımızı, saç şekillerimizi, burun biçimlerimizi, kaşımızın karakterini, ayva göbeğimizi, farklı basen ölçülerimizi unuttuk. Bize gösterilen 'o kadın' olmak istedik. Highlighter'ımız parladıkça kendimize güvendik. Gözlerimiz bademleştikçe gençleştik.

Ne zaman kabulleneceğiz?

Mom jean giyiyor olmak değil de mom jean giyen o blogger olmaktan bahsediyorum... Onda olmayan güzellik sende, sende olmayan güzellik bende, bende olmayan güzellik onda var! Bunu ne zaman kabul edeceğiz? Ne zaman bunu kabul edip de artık hunharca tüketmeyeceğiz? Ambalajları hiç açılmamış göz farları, eskiden saten modaydı şimdi mat ruj moda diye koştur koştur gidip aldığımız o nude rujlar, platform topuklu postallar, neon bluzlar, pastel eşofman takımları, incili tokalar ve daha niceleri... Sizce de çok kalabalık değil miyiz? Dolaplarımıza sığmayan kıyafetler, çantalara sığmayan makyaj malzemelerimiz ile çok fazla değil miyiz?

Haberin Devamı

'Masumum ve seksiyim' bakışları...

Peki ya selfie'lerimiz? Güneşe denk getirdiğimiz highlighter'larımızla attığımız o 'masumum ve seksiyim' bakışları... Bakışlar bile aynı! Çok korkunç. 'V for Vendetta' filminin setindeymişim gibi bir his. Etrafımda badem gözlü kadınlar, hepsinde aynı bakış. Daha doğrusu sanki aynı maske!

Peki ben bunu yapan kadınları kınıyor muyum? Bu yazıdan bunu çıkarabilir miyiz? Hayır. Kişi, kendisini nasıl güzel buluyorsa, nasıl iyi hissediyorsa öyle görünsün. Zaten güzellik dediğin şey de neye göre, kime göre? Ben sadece bu furyaya kapılıp giden, taklit eden ve aslında mutsuz olanları şöyle bir güzel sarsmak istiyorum. Siz zaten güzelsiniz! Bir eşiniz daha yok, haksız mıyım? Biz çok unuttuk özümüzü. Sizce de öyle değil mi? Hadi şimdi kalkalım, dolabımızda ve etrafımızdaki fazlalıkları tespit edelim. Arınalım. Daha hafif, daha doğal, daha farklı olalım.

Benzer İçerikler

Sıradaki Haber
Sıradaki Haber
Sıradaki Haber