Geri Dön
Stiletto nedir?

Stiletto nedir?

Stiletto kelimesi son yıllarda çok popüler. Peki anlamını biliyor muyuz? Stiletto nedir? İşte stilettoya dair bilmeniz gereken bilgiler...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

İnce topuklu, sivri burunlu, ayakları zarif gösteren ayakkabı modeli olan 'stiletto', özetle bir topuklu ayakkabıdır. Ancak buradaki önemli fark, stilettonun ince topuklu olması. Yani her gördüğümüz klasik topuklu ayakkabı stiletto değil. Günlük hayatta kadınların tercih ettiği stilettolar daha kısa topuklu oluyor ancak stiletto'nun hakkını verenler, şık davetlerde ince topuklu gerçek stiletto'lar tercih ediyor.

Haberin Devamı

Stiletto tarihçesi

Stiletto, moda sektöründe çok önemli bir figür. Popülerliği 1950'li yıllara dayanıyor. Adı stiletto ile özdeşleşen iki önemli isim; Fransız aksesuar markası Roger Vivier ve aralarında Marilyn Monroe'nun da olduğu ünlü müşterilere sahip olan İtalyan ayakkabı tasarımcısı Salvatore Ferragamo. Stilettonun kelime olarak Türkiye'de, İşte Benim Stilim yarışması sayesinde popüler oldu diyebiliriz. Özellikle Ivana Sert'in sıklıkla kullandığı 'stiletto' kelimesi, bu modelin ülkemizde de dikkat çekmesini sağladı.

Stilettonun dayanılmaz çekiciliği

Bir kadını seksi gösteren önemli unsurlardan biri olan stilettolar, erkekler için de bir tutku. Ayrıca kadınları daha havalı, şık ve seçkin gösteriyor. Topuklu ayakkabılar, kadınlar için önemli bir sınav aslında. Özellikle de ince topuklu olanları... Ne kadar çekici olursa olsun, kadınlar için oldukça acı verici bir deneyim. Stilettolarla 2-3 saat ayakta kalabilmek müthiş bir irade gerektiriyor. Çünkü ince ve sivri burun içinde sıkışan parmaklar zamanla şişmeye ve sızlamaya başlıyor. 15 cm'yi bulan topuk boyu da ayak bileklerinde ciddi rahatsızlıklara yol açabiliyor. Stilettolarla uzun süre ayakta kalan kadınlarda önemli ayak deformasyonları yaşanıyor.

Haberin Devamı

Stiletto seçerken neye dikkat edilmeli?

Günlük hayatta stiletto tercih edecekseniz burun kısmı dar olmayan, daha kısa topuklu modeller seçebilirsiniz. İnce topuklu stilettolar, ne kadar çekici olurlar olsun, günlük hayat için pek de uygun ve sağlıklı değil. Stiletto seçerken topukların sağlam olup olmadığına da iyice bakın. Çünkü yanlış ayakkabı iskeleti ve oynayan topuklar, düzgün yürümenizi engelleyip ayaklarınızı tahrip edebilir.

Benzer İçerikler

Sıradaki Haber
Sıradaki Haber
Sıradaki Haber