Geri Dön
Apple'ın yeni ürünü AirTag nedir?

Apple'ın yeni ürünü AirTag nedir?

Teknoloji dünyasına yeni bir ürün geldi; AirTag. Apple’ın kullanıma sunduğu AirTag şimdiden ilgi çekmeyi başardı. Haliyle biz de Apple’ın yeni ürünü AirTag’e Molatik olduk. AirTag nedir?

Kurabiye Canavarı
Kurabiye Canavarı

AirTag nedir?

Apple, uzun zamandır beklenen AirTag takip aksesuarlarını duyurdu. Find My uygulamasıyla uyumlu bir şekilde çalışacak olan AirTag aksesuarları, önemli nesnelerin kaybolmasını önleyecek. Her eşyaya takılabilecek bir anahtarlık boyutunda olan Apple AirTag eşyaların kaybolmamasını böylece kaybolsa bile bulmanızı sağlayacak. UWB yani Ultra Geniş Bant isimli bir teknoloji ile kullanılan Apple AirTag, takip cihazı özelliğini UWB teknolojisinin yanı sıra kamera ve pusula özellikleri ile buluyor. UWB teknolojisi sayesinde radyo dalgaları ile tam anlamıyla yer tespiti yapabiliyor.

AirTag nasıl kullanılır?

AirTag’iniz, Bul ağında yer alan yakındaki aygıtların algılayabildiği güvenli bir Bluetooth sinyali yayıyor. Bu aygıtlar AirTag’inizin konumunu iCloud’a gönderiyor, siz de Bul uygulamasını açarak AirTag’inizin nerede olduğunu haritada görebiliyorsunuz. Tüm bu süreç, gizliliğinizi korumak için anonim ve şifrelenmiş olarak gerçekleşiyor. Üstelik AirTag o kadar verimli çalışıyor ki pil ömrü veya veri kullanımı hakkında endişelenmeniz gerekmiyor.

Benzer İçerikler