Geri Dön
Facebook Tinder'cılığa soyunuyor

Facebook Tinder'cılığa soyunuyor

Tinder'ı unutun gitsin! Platformdaki 200 milyon kullanıcının ilişki durumunu bekar olarak kayıt ettirdiği Facebook, bunca ıssız insanı gelen bahar mevsimi ile şenlendirme kararı aldı. Facebbok tıpkı Tinder gibi yeni bir çöpçatan hizmeti kurmayı planlıyor.

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

İlişki durumunuz ilişkisi yoksa üzülmeyin! Dünyanın en büyük sosyal medya ağı Facebook, platforma çöpöatan hizmeti getirmeyi planladığını duyurdu.

Haberin Devamı

Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg, yakın zamanda gerçek ve uzun süreli ilişkiler kurmak için siteye çöpçatan eklentisi ekleyeceğini açıkladı.

Siteye dahil edilecek çöpçatan özelliği sayesinde kullanıcılar, Facebook profillerinden bağımsız olarak profil oluşturabilecek. Facebook da kullanıcının beğenilerine uygun olarak benzer kullanıcılar ve ortak arkadaşlarla eşleştirme yapacak.

Firmanın F8 Konferansı'nda konuşan Zuckerberg, kullanıcıların arkadaş olmadığı profillerle eşleştirileceğini ve kullanıcıların arkadaşlarının, çöpçatan faaliyetleri hakkında bilgilendirimeyeceğini söyledi.

Facebook'taki 200 milyon kullanıcının ilişki durumunu ilişkisi yok olarak güncellemesiyle ortaya çıkan bu fikir sayesinde artık ıssız kalma ihtimaliniz daha da azalacak.

Haberin Devamı

Zuckerberg çöpçatanlık hizmetinin günübirlik takılmalardansa uzun süreli ilişkiler için kullanılmasını istiyor.

Facebook'un bu adımı, Tinder gibi dev çöpçatanlık uygulamalarına büyük bir rakibin geldiği anlamına geliyor.

Tinder ve Bumble gibi uygulamalar son yıllarda popülerliğini iyice arttırdı. 2012'de çıkan çöpçatanlık uygulaması Tinder 190 ülkede kullanılıyor ve günde 26 milyon eşleştirme yapıyor.

2.2 milyar aktif kullanıcısı olan Facebook, çöpçatanlık pastasının en büyük payını alacak gibi görünüyor.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler