Geri Dön
Flood nedir? Flood nasıl yapılır?

Flood nedir? Flood nasıl yapılır?

Sosyal medyanın hayatımıza soktuğu şeylerden birisi de yeni kelimeleri. Paylaşım yaparken aynı anda bilgi de almaya çalışıyoruz sosyal medyada. Bilgilenmek için de flood ismini verdiğimiz paylaşım dizilerini kullanıyoruz. Peki, flood nedir? Flood nasıl yapılır?

Kurabiye Canavarı
Kurabiye Canavarı

Flood nedir?

Yıllar önce hayatımıza giren forum siteleri ile karşılaştık flood sözcüğüne. Forum sitelerinde ‘üst üste atılan mesaj’ anlamında kullanılan flood sözcüğünün sözlük anlamı ‘sel basması, sel’ anlamı taşımakta.

Twitter’ın çıkmasının ardından ise flood başka bir anlam taşımaya başladı. Malum Twitter’da 280 karakter sınırı var. Haliyle uzun şekilde derdini anlatmak isteyen, bilgi vermek isteyenler üst üste bağlantılı tweet’ler atmaya başladı. Zaman içerisinde de buna ‘flood’ denmeye başlandı. Türkçe kullanımda ise kendisine ‘bilgisel’ diyoruz. Bilgiseli kullananlar da azımsanmayacak derecede fazla.

Flood nasıl yapılır?

Bir dizi oluşturmak için 'Tweetle' kısmına eklenen “artı” tuşuna basmak yeterli oluyor. Böylece kullanıcılar, karakter sınırına bağlı kalmadan düşünceleri kolayca ifade edebiliyor.

Ayrıca kullanıcılar tweet’ine dilediğiniz zaman 'yeni bir tweet ekleyin' butonu ile yeni eklemeler yapılabiliyor.

Benzer İçerikler