Geri Dön
Goldman Sachs'ın Bitcoin işlemlerine başlaması ne anlama geliyor?

Goldman Sachs'ın Bitcoin işlemlerine başlaması ne anlama geliyor?

Bitcoin ve kripto paralar, ABD yatırım bankası Goldman Sachs'ın, Bitcoin işlemlerine başlayan ilk düzenlenmiş finans kurumu olmasıyla beraber yeni bir dünyaya atım atıyor. Bu adımın yatırımcılar için ümit ışığı olduğunu söyleniyor. Peki Bitcoin fiyatı bu gelişmeden nasıl etkilenecek?

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Çok uluslu ABD yatırım bankası Goldman Sachs, kripto para dünyasına merhaba diyen ilk düzenlenmiş finans kurumu oldu.

Haberin Devamı

Goldman Sachs'ın bu adımı, gelecekte yatırımcılara Bitcoin alım ve satım imkanı sunacak ve kripto para dünyasında yeni bir dönemin de kapılarını aralayacak.

Goldman Sachs böylece eski ve yeni kurumsal yatırımcıları Bitcoin kanadı altında bir araya getirebilecek, işlem hacmini artıracak ve öngörülebilir gelecek fiyatı tahmini imkanı sağlayacak.

15 Mayıs 2018 saat 11:25 itibariyle Bitcoin fiyatı 8 bin 700 dolar civarında seyrediyor. Bitcoin fiyatı yalnızca geçtiğimiz 2 saat içinde hızlı yükseliş trendini yakaladı ve yüzde 1'den fazla arttı.

Goldman Sachs Bitcoin işlemlerine nasıl başladı?

Kapılarını Bitcoin işlemleri için ardına kadar aralayan Goldman Sachs, müşterilerine New York Borsası aracılığıyla Bitcoin işlemleri yapma imkanı sunacak.

Haberin Devamı

Goldman Sachs'ın Bitcoin işlemlerine başlama kararı, büyük oranda serbest yatırım fonu, vakıf ve bağış taleplerinin hemen ardından geldi.

Bitcoin nedir? Nasıl satın alınır?

Bitcoin işlemlerinin yapılacağı Wall Street Borsası, direkt olarak Bitcoin işlemi yapmayacak olsa da kurumsal yatırımcılara kolaylıklar sağlayacak ve böylece bu işlemleri gerçekleştirecek ilk düzenlenmiş kurum olacak.

Goldman Sachs ise müşterileri adına Bitcoin vadeli işlemleri için kendi parasını kullanacak.

Banka ayrıca teslim edilmeyen vadeli işlemler de yapacak.

Uzmanlar, Goldman Sachs gibi önemli bir finans kurumunun kripto para piyasasına girişinin, kripto paralara duyulan güvensizlik ortamını kaldıracağına ve yeni yatırımcıların pazara girmesini sağlayacağına inanıyor.

Yatırım fonlarının kripto para piyasalarına aktarılması, kripto para borsası eToro'nun analiz uzmanı Mati Greenspan'ın, Wall Street yatırım dalgasının piyasaya gireceğini tahmin etmesinin ardından yaşandı.

Greenspan, 2017 yılındaki gemiyi kaçıran kurumsal yatırımcıların Bitcoin'i en düşük fiyattan yakalamaya çalıştıklarını söyledi.

Ethereum Bitcoin'e göre daha iyi bir yatırım aracı mı?

Aralık 2017'de 20 bin dolarla rekor seviyeye erişen Bitcoin 2018 yılının ilk çeyreğinde yüzde 50'den fazla değer kaybetti.

Haberin Devamı

2018 yılının ikinci çeyreğinde daha olumlu bir seyir izleyen Bitcoin'in yıl sonu itibariyle 20 bin doları görebileceği tahminleri yapılıyor.

Goldman Sachs'ın Bitcoin işlemlerine başlaması, kripto vadeli işlem borsası BitMEX'in bireysel yatırımcılara vadeli işlem ürünleri sunmaya başlamasının ardından geldi.

Litecoin neden Bitcoin'e göre daha akılcı bir seçenek?

Forbes, BitMEX'teki günlük işlem hacminin 3 milyar dolara yaklaştığını rapor etti.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler