Geri Dön
Instagram profilinizle dikkat çekmenin yolları

Instagram profilinizle dikkat çekmenin yolları

Günümüzde Instagram gerek iş gerekse özel yaşantımızda oldukça önemli ve etkili bir yere sahip. Bazen iş birlikleri bazen de yeni arkadaşlıklar kurmaya yardımcı oluyor bu platform. Instagram'da takipçi sayınızın artması için profilinizin ilgi çekici olması gerekiyor. Peki Instagram profilinizle dikkat çekmenin yolları neler? Gelin bu tüyolara Molatik olalım...

CEM ÖZKÖK
CEM ÖZKÖK

Öncelikle Instagram'da ilgi çekici olmak ve fark yaratmak istiyorsanız öncelikle kendinizi keşfedin. Takipçilerinize en iyi neyi aktarabiliyorsunuz? En çok neler izleniyor, bunları araştırın. Başkası gibi olmayın. Her ne yaparsanız yapın kendiniz gibi olun. O zaman hem kitleniz artacak hem de etkileşiminiz. Kitleniz artarsa iş gücünüz de artacak. Yapaylıktan uzak durun, inanın artık insanlar doğal ve yapay arasındaki farkı çok iyi anlıyor. Kısaca, neyseniz o olun!

Haberin Devamı

Biyografinizi boş bırakmayın

Yeni bir kullanıcı profilinizi ziyaret ettiğinde kim olduğunuzu ve neyle ilgili olduğunuzu hemen anlamalıdır.

  • Kendinizi tanıtın ve sosyal kanallarınızı birbirine bağlayın.
  • Kaliteli, kişiselleştirebilir görseller kullanın.
  • İlginç ve özgün olun.
  • Yarışmalar düzenleyin. Anketler ile story'lerinizi aktif tutun.

Instagram hikâye bölümü 24 saat boyunca yaşantımızda önemli gördüğümüz her anı, paylaşabilmemize imkân sağlıyor. Dikkat çekmek için ilk olarak hikâyeler bölümünde varınızı yoğunuzu ortaya koyarak, en uygun hikâye paylaşımlarını yapabilmeniz gerekiyor. Unutmayın hikâyeler birinin dikkatini çekebilme konusunda en etkili yöntem olacaktır.

Harekete geçiren mesajlar

Hedef kitlenize ulaşmak için altyazıları kullanın ve ardından konuşmayı yönlendirmek için harekete geçiren mesajlar ekleyin.

Bazı etkili CTA örnekleri şunlardır,

“Bunu görmesi gereken bir arkadaşınızı etiketleyin!”

Haberin Devamı

“Yorumlarda ne düşündüğünüzü bize bildirin!”

“Yarışmaya katılmak için bir arkadaşınızı yorumlayın ve etiketleyin.”

“Aşağıya bir yorum bırakın!”

Düzenli paylaşım yapın

Instagram’da istediğiniz etkileşimi yakalamak için az paylaşım yapmamalısınız. Instagram’da her gün bir gönderi paylaşmanız sayfanızın aktif olduğunu gösterecektir. Günde maksimum 2 post olmak üzere sabah ve akşam olarak paylaşım yapabilirsiniz. Çoğunlukla günde tek paylaşım yaparak onun etkileşiminin yükselmesi için başka fotoğraf koymamak doğru bir hareket olacaktır.

İçeriklerinizi planlayın

İleriye yönelik plan yapın, yayın akışınızın ne ile ilgili olacağına önceden karar verin.

Yaratıcı olun

Hafızalara kazınmış, herkes tarafından bilinen paylaşımlardan uzak durun. Her zaman yaratıcı olun ve farkındalık yaratın.

Sizi yansıtan bir profil fotoğrafınız olsun

Instagram’da kullanıcıların ilk gördüğü şey profil fotoğrafınızdır. Haliyle ne kadar dikkat çekerse sizin için o kadar iyi olur.

Hashtag kullanın ve caption yazın

Hashtagler gönderilerinizin çok daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlar. Gönderinizle alakası olmayan hashtaglerden uzak durmanız gerekiyor. Ayrıca takipçilerinizle iletişim kurabilmek için gönderilerinizin altına konuyla alakalı metin yazmalısınız.

Açık ve net bir ilgi alanı oluşturun

İyi bir fotoğraf net bir ilgi alanına sahip olmalıdır. Bu ön planda olan bir insan olabilir ya da insanın gözlerini ilgi alanına çekecek şekilde kılavuzluk eden çizgilere sahip bir manzara da olabilir. Harika fotoğraflar, aşırıya kaçmayacak şekilde birden fazla ilgi alanına sahip olan fotoğraflardır. Çekeceğiniz karede büyük görünecek ve insanların dikkatlerini fotoğrafınıza çekecek faktörlere yakınlaşmanız gerekiyor.

Haberin Devamı

Estetik açıdan göze hoş gelen gönderiler atın

Estetik açıdan başarılı olan Instagram profilleri her zaman dikkat çeker. Instagram profiliniz için bir tema seçebilirsiniz. Örneğin rengârenk, bohem, tropikal, Parizyen, grunge stilde fotoğraflar olabilir. Böylece hedef kitlenizi de belirlemiş olursunuz. Tek bir filtreye bağlı kalmak fotoğraflarınız arasında bir bütünlük oluşturacağı ve göze daha hoş geleceği için iyi bir fikir olabilir.

En sevdiğiniz Instagram hesaplarından ilham alın

Instagram'da profil oluşturmak size karmaşık geliyorsa favori Instagram hesaplarınızdan ilham alabilirsiniz. Bu sayede kendi kişiliğinize ve zevklerinize uygun bir profil oluşturabilirsiniz.

Takipçilerle etkileşimde bulunun

Her zaman sorulara ve olumlu yorumlara cevap vermeye çalışın.

Instagram profilinizle dikkat çekmenin yolları

Paylaşımlardaki 'beğeni'lere fazla odaklanmayın

Haberin Devamı

Instagram kullanıcıları hangi şeyleri en çok beğeniyor ve hangi tip fotoğraflar en fazla beğeni alıyor gibi konulara fazla kafa yormayın. Yoksa ilgi çekici portreler olsa bile sırf çok beğeni aldığı için güzel ama sıradan olan görselleri yakalamakla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz.

Doğal ışık kaynaklarını kullanın

Bir fotoğraf çekimi esnasında en önemli olan şey ışıktır. Doğal ışık kaynağı olan bir ortamda çekilen fotoğraflar her zaman için daha güzel görünür. Eğer dış bir mekandaysanız sabahın erken saatleri, öğleden sonra ve bulutlu havalar fotoğraf çekimi için en uygun zamanlardır.

Farklı nesnelerle denemeler yapın

Farklı nesneleri test edin ve bu nesnelerin çekeceğiniz fotoğraf ile anlatmak istediği mesaja nasıl bir katkısı olacağını göz önüne getirmeye çalışın.

Aşırıya kaçmayın

Üzerinde aşırıya kaçan düzenlemelerin yapıldığı bir fotoğraf çoğu zaman göze hoş gelmeyen nitelikte olur. Filtrelerle düzenlemeler yaparken, eklemek istediğiniz filtrelerde ve filtrenin yoğunluğunda aşırıya kaçmamaya dikkat etmeniz gerekiyor.

Benzer İçerikler