Geri Dön
Instagram'ın 'bir anlık çökme'ye hakkı yok mu?

Instagram'ın 'bir anlık çökme'ye hakkı yok mu?

Trafikte bekliyorsunuz. Eliniz telefona gidiyor. Hangi uygulamayı açarsınız? Şampiyon belli: Instagram... Instagram çökünce ne oluyor peki? Elektrik kesilmiş gibi dünyamız kararmıyor mu?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Instagram, 14 Haziran 2019'un ilk saatlerinde bir kez daha çöktü. Hem de öyle bir çöktü ki, uzun süre kendine gelemedi. Instagram'a girmek isteyenler 'akış yenilenmiyor' bildirimiyle karşılaştık. Bu çöküş, başta Twitter ve çeşitli sözlüklerde gündem oldu. İnternet çağında bu tarz kesintilerin olmasına tahammülümüz yok. Hele bir de söz konusu Instagram ise... Hiç yok!

Haberin Devamı

'An'ı kaçırmak, bir şeyi ıskalamak

Instagram görsellik odaklı bir sosyal medya platformu. Dinamik, sürekli bir akış var. Dolayısıyla, bu platform sanki bizi hayata bağlıyormuş gibi davranıyoruz. Instagram yoksa gönül gözümüz kapanıyor, dünyamız kararıyor, hatta biraz daha ileri gideyim, damımıza kar yağıyor. 'An'ı kaçırma duygusuna, bir şeyleri ıskalıyormuş gibi hissetmeye kesinlikle katlanamıyoruz. Galiba dış dünyaya fazla bağımlıyız!

Instagram'ın da saçmalama hakkı var

Kimin ne yaptığını fazla merak ediyoruz. Bu çöküşten sonra önünden maması alınmış bebek gibi tepki vermemiz bu yüzden... Yalnız kalamıyor, başkalarını fazla önemsiyoruz. Halbuki Instagram'ın da tüm uygulamalar gibi bazen çökme, bazen saçmalama hakkı var.

Haberin Devamı

can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler