Geri Dön
iOS 12 güncellemesi ne gibi yenilikler getiriyor?

iOS 12 güncellemesi ne gibi yenilikler getiriyor?

Apple'ın iPhone ve iPad'ler için bugün yayınlayacağı iOS 12 güncellemesi ne gibi özellikler getiriyor? iOS 12 güncellemesi hangi cihazlarla uyumlu olacak? İşte iOS 12 güncellemesi özellikleri hakkında bilinmesi gerekenler...

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Apple, iOS 12 güncellemesini ilk olarak geçtiğimiz haziran ayında düzenlenen Apple Worldwide Developers Conference WWDC'de duyurdu. Şirket tarafından yapılan duyuruda, iOS 12'nin iPhone ve iPad'ler için kullanışlı güncellemeleri beraberinde getireceği belirtilmişti.

Haberin Devamı

17 Eylül 2018'de çıkacak olan iOS 12 güncellemesi, iPhone mesajlar, fotoğraflar, bildirimler ve FaceTime uygulamalarına yeni özellikler getiriyor.

iOS 12 güncellemesinin, Apple'ın eski cihazlarının hızını artıracağı ve Screen Time adı verilen bir uygulamayı da beraberinde getireceği belirtiliyor.

Screen Time, iPhone ve iPad'inize günlük ve haftalık Aktivite Raporu gönderecek ve gönderilen raporlar, uygulamalarda harcanan ve cihazın kullanıldığı süreyi rakamlarla gösterecek.

Bugün itibarıyla kullanıcılara sunulacak olan iOS 12'nin Türkiye saati ile 20:00'da aktif olması bekleniyor. iOS 12 güncellemesinin yayınlanmasının ardından çok sayıda kişinin güncellemeyi indirmesi bekleniyor. Bu sebeple iOS 12 güncellemesini ilk anlarda indirmek, sürecin daha uzun sürmesine sebep olabilir.

Haberin Devamı

iOS 12 güncellemesi nasıl yapılır?

iOS 12 güncellemesi yayınlandıktan sonra cihazınızın Ayarlar bölümünde bir uyarı göreceksiniz.

Sırayla Ayarlar - Genel - Yazılım Güncelleme seçeneklerini tıklayarak, iOS 12 güncellemesini kontrol edebilirsiniz.

iOS 12 güncellemesi cihazınız ile uyumluysa, yazılım yükseltme seçeneği karşınıza çıkacak. Yazılım güncellemesi fazla vakit aldığı için cihazınız ile yapacağınız herhangi bir işlem olmadığı zamanı seçmenizde büyük fayda var.

iOS 12 güncellemesini indirmeden önce ne yapmak gerekiyor?

iOS 12 güncellemesini cihazınıza indirmeden önce bataryanın dolu olduğundan ya da her türlü ihtimale karşı yakınlarınızda priz bulunmasından emin olun.

iOS 12 güncellemesinin boyutu hakkında henüz net bir bilgi olmasa da, iOS 12 güncellemesini yapmadan önce cihazınızda yeterli depolama alanı olup olmadığını kontrol edin.

Apple, herhangi bir güncellemeden önce kullanıcılarına, cihazlarındaki tüm veriyi bilgisayara yedeklemesini öneriyor. Cihazınızdaki verileri bilgisayara yedeklemek için iCloud hizmetini kullanabilirsiniz.

iOS 12 güncellemesi hangi cihazlarla uyumlu çalışacak?

iOS 12 güncellemesinin yüklenebileceği cihazlar şunlar olacak:

iPhone - iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE, iPhone 5s

iPad - iPad 12.9‑inch iPad Pro, 10.5‑inch iPad Pro, 9.7‑inch iPad Pro, iPad Air 2, iPad Air, iPad 5th generation, iPad mini 4, iPad mini 3, iPad mini 2

Haberin Devamı

iOS 12 güncellemesinin getirdiği yeni özellikler nelerdir?

iOS 12 güncellemesi ile 2013 yılında çıkan iPhone 5s gibi eski cihazların bile eski cihazların daha hızlı çalışacağı belirtiliyor.

Apple tarafından yapılan açıklamaya göre Kamera uygulaması yüzde 70 ve Klavye uygulaması yüzde 50 daha hızlı çalışacak ve yazma işlevi daha hızlı yanıt verecek.

Screen Time özelliği nedir?

iOS 12 güncellemesi ile beraber Screen Time uygulaması da Apple kullanıcılarının hayatına girecek.

Screen Time uygulaması, cihazınızdaki uygulamaları kullandığınız toplam süre, kullandığınız uygulamaların kategorileri ve cihazınızı kullanma sıklığı gibi bilgiler günlük ve haftalık rapor şeklinde sunulacak.

Screen Time sayesinde herhangi bir uygulama için kullanım süresi limiti belirleyebileceksiniz.

Screen Time sayesinde ebeveynler, çocuklarının dijital cihazlarda harcadığı süreyi de dilediği gibi kısıtlayabilecek ve kontrol altına alabilecek.

FaceTime ile Grup görüşme özelliği

FaceTime ile Grup görüşme özelliği sayesinde tek seferde 32 kişiye kadar video araması gerçekleştirebileceksiniz.

Haberin Devamı

Konuşmaya başlayan kullanıcının görseli ekranda daha büyük görünecek.

FaceTime ile Grup görüşme sırasında başka kullanıcılar da daha sonradan görüşmeye katılabilecek.

Rahatsız Etme özelliği

iPhone'unuzun gece boyu bildirimlerle sizi rahatsız etmesine engel olmak istiyorsanız iOS 12 güncellemesi harika bir çözümle geliyor.

iOS 12 güncellemesi ile beraber kullanıcılara 'Rahatsız Etme' seçeneği sunulacak ve 'Rahatsız Etme' seçeneği aktif hale geldiğinde, belli zaman aralığı içerisinde ekranda herhangi bir mesaj görünmeyecek.

'Rahatsız Etme' seçeneği sayesinde gece ya da gün içinde gelen tüm bildirimleri de engelleyebileceksiniz.

Grup bildirimler

Aynı uygulamadan gelen toplu bildirimler artık tek bir bildirim içerisinde görünecek. Böylece kullanıcılar, kilit ekranında yalnızca ilgilendikleri bildirimi rahatça bulabilecek.

Mesajlar ve Memojiler

Geçtiğimiz yıl Animojiler'i tanıtan Apple, iOS 12 güncellemesinde Memojiler ile karşımızda.

Memoji sayesinde istediğiniz kişiye benzer interaktik karakterler oluşturabileceksiniz. Oluşturulan Memoji'yi Mesajlar uygulaması ile gönderebileceksiniz.

Haberin Devamı

iOS 12 güncellemesinde gelecek olan Memojiler'e ek olarak hayalet, koala, kaplan ve T-Rex Animojiler'i de cihazlardaki yerini alacak.

Mesajlar uygulamasında kamera özelliği sayesinde unutulmaz videolar ve fotoğraflar çekebileceksiniz. Çektiğiniz fotoğraf ve videolara filtreler, metinler, müzik, emoji ve sticker ekleyebilecek ve gönderebileceksiniz.

Siri

iOS 12 güncellemesi ile beraber Siri uygulamasının kısayolları daha hızlı ve işlevsel hale gelecek.

Bir taslağı ya da görevi başlatmak için Siri'ye sesli talimatlar tanımlayabileceksiniz.

Güvenlik yükseltmeleri

Geçtiğimiz yıl tanıtılan iOS 11, Safari tarayıcısında reklam ağlarının izleme kabiliyetini engelleyen Akıllı Takip Koruma (Intelligent Tracking Prevention) özelliğini beraberinde getirmişti.

iOS 12 güncellemesi ile beraber Akıllı Takip Koruma özelliği daha güçlü hale geliyor.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

iOS 12 güncellemesi ne gibi yenilikler getiriyor

iOS 12 güncellemesi ne gibi yenilikler getiriyor

iOS 12 güncellemesi ne gibi yenilikler getiriyor

iOS 12 güncellemesi ne gibi yenilikler getiriyor

iOS 12 güncellemesi ne gibi yenilikler getiriyor

iOS 12 güncellemesi ne gibi yenilikler getiriyor

Benzer İçerikler