Geri Dön
Popüler sosyal medya ağlarının en iyi alternatifleri

Popüler sosyal medya ağlarının en iyi alternatifleri

Facebook, Instagram, Twitter, Youtube artık hayatımızın bir parçası. Ancak bazen işler karman çorman hal alıyor. “Dinleniyoruz. Takip ediliyoruz. Artık çok sıkıcı hale geldi.” gibi nice sözle kendimizi anlatmaya çalışıyoruz. Bizler de popüler sosyal medya ağlarına karşı alternatif sosyal medya ağlarına Molatik olduk. İşte popüler sosyal medya ağlarının en iyi alternatifleri.

Fazilet Şenol
Fazilet Şenol

MeWe

Haberin Devamı

Özel hayatımızı incik cıncık eden Facebook’a laf çakacak bir motto ile karşımıza çıkıyor MeWe. “Özel hayatınız satılık değildir” etiketiyle bizlerle buluşuyor. Kişisel mesajlaşma, fotoğraf ve gönderi paylaşımı imkanları sunuyor MeWe. Sitede reklam kullanmıyorlar, iOS, Android ve web’de kullanılabiliyor. Uygulamaya kayıt e-posta/telefon numarası ve şifre ile gerçekleştiriliyor.

Ello 

Çok fazla tanınmayan mecralardan birisi de Ello. Sunduğu özelliklerle de Pinterest’i andırıyor. 2014’ten beri kullanımda ancak çok fazla tanıyan yok kendisini. İlgi alanlarına uygun içeriklerle karşılaşıyorsunuz. Şirketlerle kişisel verileri paylaşmaması en büyük özelliği zannımca.

Vero 

Facebook’un en büyük rakiplerinden birisi Vero. Gizlilik seçenekleriyle adından söz ettiriyor. Böylece kullanıcıları uygulamayı kullanırken kendilerini daha rahat hissediyor.

Haberin Devamı

Telegram 

Duymayan, kullanmayan kalmadı sanırım Telegram’ı. WhatsApp krizinden sonra binlerce kişi Telegram kullanmaya başladı. Veri güvenliğinin sunması en önemli tercih sebebi oldu. Ayrıca yüksek çözünürlükte veri paylaşımı yapılabilmesi de önemli bir avantajı.

AltCensored 

Her platformun olur da Youtube’un alternatifi olmaz mı. “Youtube’un anlaşılmaz sansür politikasının” manasız olduğunu düşünen AltCensored Youtube’dan silinen videoları, yayından kaldırılan videoların izlenebildiği bir platform.

Signal 

WhatsApp’ın kurucularının WhatsApp’ı alan Facebook ile anlaşamaması üzerine şirketten ayrılıp yeni bir mesajlaşma uygulaması ile karşımıza çıktı Signal. Elon Musk’ın önerisiyle tanıdık kendisini. Telegram gibi güvenliğinize önem veriyor.

Mastodon 

Twitter’a çok benzeyen bir platform Mastodon. Ancak en önemli farkı 500 karaktere kadar mesajınızı yazabilmenize olanak sağlaması. Açık kaynak kodlarına sahip bir uygulama kendisi.

PixelFed 

Instagram’daki ‘infulusırlar’dan bıkanlar için güzel bir uygulama PixelFed. Reklamsız ve gizlilik odaklı olması en önemli avantajı. Keşfet ve filtreleme özellikleri de rahat kullanılmasını sağlıyor. Instagram’a arayüz olarak da çok benzemekte.

Benzer İçerikler