Geri Dön
Turcoin nedir? Turcoin nasıl satın alınır?

Turcoin nedir? Turcoin nasıl satın alınır?

İlk yerli ve milli kripto para olarak lanse edilen Turcoin nedir? Turcoin nasıl satın alınır? Turcoin güvenilir mi? Bir (1) Turcoin'in fiyatı nedir? İşte Turcoin hakkında bilmeniz gereken her şey...

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

31 Ocak 2018 tarihinde bir basın lansmanı ile tanıtılan Turcoin ilk yerli ve milli kripto para birimidir. İlk olarak 2012 yılında deneysel olarak madenciliği başlatılan Turcoin'in kısaltması 'TURCO' ve sembolü 't' dir.

Haberin Devamı

Turcoin'in kurucusu Anafis AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Sadun Kaya'dır. Kaya, basına yaptığı açıklamada Turcoin'in Bitcoin'in tahtını alacağını iddia etti.

Turcoin sisteminde madenciliği yapılacak coin miktarı toplamda 120 milyon olarak belirlenmiştir ve bu rakamın 30 yıl içerisinde tamamlanacağı öngörülmektedir. Turcoin sisteminde halihazırda 24 milyon öncoin olduğu belirtildi. Sistemin en küçük para birimi 0.0000001'e denk gelen Turco'dur.

Turcoin ile yapılan işlemler için herhangi bir ücret alınmayacağı belirtilmiş ve şu an için Turcoin satışısının yalnızca turcoin.com üzerinden yapıldığı açıklandı.

Bir (1) Turcoin'in 100 ABD dolarından satışa sunulmuştur. Rakamın 100 dolardan satışa sunulmasının sebebi ise, Turcoin sisteminin yeni ve sıfırdan başlayan bir sistem olmadığı, bu sebeple yapılan hesaplamalar sonucu 100 dolar rakamına erişildiği dile getirildi.

Haberin Devamı

Yayınlanan basın bülteninde her ne kadar 25 milyon Türk lirası rakamı telaffuz edilse de, düzenlenen lansmanda 2012 yılından bu yana Turcoin için 50 milyon liralık yatırım yapıldığı ifade edildi.

Turcoin madenciliği yapan tesise özel izinlerle 45 kilometrelik elektrik kablosu döşendiği, 5 megawatt elektrikli 1500 server üzerinden madencilik yapıldığı belirtildi.

Bitcoin nedir? Bitcoin nasıl satın alınır?

Sadun Kaya, Turcoin sisteminin Bitcoin'den çok daha güvenilir olduğunu, Turcoin blok zinciri teknolojisinin benzersiz olduğunu ve Bitcoin blok zinciri sistemi ile bu yönde ayrıldığını açıkladı. Kaya ayrıca, Turcoin için çalışan 11 ana programcı olduğunu ve Hindistanlı bir yazılım firmasından destek aldıklarını da vurguladı.

Turcoin sisteminde aktif 3 milyon, pasif 12 milyon kullanıcı olduğu söyleniyor. Bu kullanıcılar App Inventor uygulamasını kullanan kişiler. Kullanıcıların yaş aralığının genellikle 16 ve 35 arasında olduğu söyleniyor.

Blok zinciri / Blockchain nedir?

Turcoin güvenilir mi?

Turcoin'in kurucusu olan Sadun Kaya, birçok mağazalar ve kripto para borsaları ile anlaşmalar yaptıklarını, 5 ila 6 ay içerisinde kendi kripto para borsalarının açılması ile beraber Bitstamp gibi büyük kripto para borsalarında da satışa sunulacağını duyurdu.

Haberin Devamı

Anlaşma yapılan mağazaların hangi ya da ne tür mağazalar olduğunun açıklanmaması, bahsi geçen kripto para madenciliği yapan tesisin görsellerinin sunulmaması, şirketin bazı isimlerinin daha öncelerde saadet zinciri gibi faaliyetlerde yer alması ve bu konuların açıklığa kavuşmaması ve Turcoin'in yalnızca turcoin.com üzerinden satın alınabilmesi Turcoin'in güvenilirliği hakkında soru işaretleri oluşturuyor.

Turcoin patenti kime ait?

Turcoin isim hakkı ile ilgili ortaya atılan iddiaları yalanlayan Sadun Kaya, Turcoin patentinin kendi firması olan Anafis AŞ.'ye ait olduğunu belirtti.

Turcoin'in kurucusu Sadun Kaya kimdir?

Sadun Kaya İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümü mezunudur. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde görev yapmıştır. Daha sonra Bursa'da otomotiv yan sanayi sektöründe çalışmış ve ardından kendi şirketi olan Anafis AŞ.'yi kurmuştur.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler