Geri Dön
Türkiye'de yeni sosyal medya düzenlemesi nasıl olacak?

Türkiye'de yeni sosyal medya düzenlemesi nasıl olacak?

Türkiye'de sosyal medya özelinde yeni bir düzenleme planı gündemdeydi. Planla ilgili yeni bilgiler de gelmeye başlıyor. Peki Türkiye'de yeni sosyal medya düzenlemesi nasıl olacak? Gelin hep birlikte Molatik olalım...

Fazilet Şenol
Fazilet Şenol

Hapis cezası


Türkiye’de sosyal medya kanalları için yeni düzenlemelerin geleceği uzun zamandır konuşuluyor. Yapılan resmi açıklamalar üzerinden ses getiren bu konuda yeni bilgiler elde edildi. Ortaya çıkanlara göre sosyal medya kanalları üzerinden bir kişiye hakaret edilmesi durumunda şüphelinin üç aydan 2 yıla kadar hapisle yargılanması planlanıyor. 'Yalan haber' içeriğini kaldırmayan platformlara para cezası, içeriği oluşturana ise hapis cezası verilmesi seçenekleri gündemde.

"Pek çok AB ülkesi"


Yeni dönemin yakında daha detaylı hale gelmesi bekleniyor. Konu hakkında geçtiğimiz ay bir açıklama yapan Afyon Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkanvekili Ali Özkaya, “Pek çok AB ülkesi Türkiye ile aynı tehdidi yaşıyor. Toplumun geniş kitlelerini baskı altına alıyor, normal hayatta suç olan sosyal medyada da suç fakat fake hesaplar nedeniyle suçla etkin mücadele yapılamıyor. Bu çözülmeli, herkesin kimliği bilinmeli. Sosyal medyada bir yalan haberi ya da terör suçunu, dezenformasyonu milyonlarca insan duyuyor” demişti.


Almanya’nın, terör ve şiddetle ilgili 2017’de ceza kanununu değiştirdiğini ve katalog suçları 4 başlıkta oluşturduğunu söyleyen Özkaya, süreç için “Bunlar ‘terör’, ‘cinsel suçlar ve pornografi’, ‘din ve vicdan özgürlüğüne hakaret’, ‘yalan haber, dezenformasyon ve mezenformasyon.’ Dezenformasyon, yalanın bilerek yaygınlaştırılması, mezenformasyon ise bilmeden yaygınlaştırılması. Bizde de bu başlıkları göz önüne alarak çalışma yapılıyor” açıklamasını yapmıştı.

TC no ile giriş doğru mu?


Uzun bir süredir de özellikle Twitter'a TC kimlik numaralarıyla giriş yapılacağı yönünde söylentiler var. Bakalım son günlerde sosyal medyada hangi önlemler alınacak merakla bekliyoruz.


Fazilet.Senol@milliyet.com.tr
twitter.com/SenolFazilet
instagram.com/SenolFazilet

Benzer İçerikler