Geri Dön
Twitter 'Fleets' özelliğini neden kaldırdı?

Twitter 'Fleets' özelliğini neden kaldırdı?

Instagram'dan sonra hemen hemen bütün uygulamalara hikâye özelliği geldi. Bu uygulamalardan biri de Twitter'dı. Twitter Fleets olarak adlandırdığı bu özelliği kaldırdığını duyurdu. İyi de neden? Twitter 'Fleets'i neden kaldırdı? Gelin hep birlikte Molatik olalım...

Fazilet Şenol
Fazilet Şenol

Kaldırıldı


Twitter tarafından Instagram, Snapchat, Facebook hikayelere rakip olarak hayata geçirilen Fleets özelliğinde yolun sonuna gelindi. 2020 yılının başında duyurulan Fleets ilk etapta bazı ülkelerde test edilmeye başlanmıştı. Şirket, geçtiğimiz Kasım ayında da özelliğin tüm dünyada kullanıma açıldığını açıklamıştı. 3 Ağustos 2021 tarihinden itibaren Twitter Fleets resmen kaldırıldı.

Neden kaldırıldı?


Peki Twitter Fleets neden kaldırıldı? Sebebiyle alakalı yapılan açıklamada, yeterli ilginin görülemediği belirtildi. Şirket, Fleets’in insanların 'Twitter’da sohbete katılırken kendilerini daha rahat hissetmelerine' yardımcı olacağını umduğunu, ancak beklenildiği gibi Fleets ile Twitter’a katılanların sayısında bir artış olmadığını söylemiş.


Sosyal ağ yönetiminden yapılan açıklamada, " Twitter’ın tüm özelliklerini geliştiriyoruz ve herkese açık sohbete hizmet etmek için daha büyük, daha cesur şeyler deniyoruz. Kullanıcılarımız için neyin işe yaradığını değerlendireceğiz. Twitter kullanan kişilere daha iyi hizmet vermenin daha iyi bir yolu olduğunda sohbetlere katılmanın, geri bildirimleri dinlemenin ve yön değiştirmenin yeni yollarını oluşturmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verilmiş.

Daha özgün olmalı


Açıkçası Twitter'ın Fleets'i kaldırma özelliğini mantıklı buluyorum. Çünkü aktif bir twitter kullanıcısı olarak Twitter'da meme'ler ve mizahi olmayan içerikler dışında kimse fotoğraf görmek istemiyor. Bu tür durumların, anlıkların, story ihtiyacı için Instagram yeterli bir uygulama. Fleets geldiği günden beri bir kere bile kullanmayan bir Twitter kullanıcısı olarak Twitter'ın daha kendine özgü yenilikler getirmesi gerektiği düşüncesindeyim.


Fazilet.Senol@milliyet.com.tr
twitter.com/SenolFazilet
instagram.com/SenolFazilet

Benzer İçerikler