Geri Dön
Twitter linç kültürünün önüne geçebilir mi?

Twitter linç kültürünün önüne geçebilir mi?

Geçtiğimiz her gün sosyal medya platformları taciz, istismar veya linç gibi durumların önlemler almaya yeni, güncellemeler getirmeye çalışıyor. Linç kültürüyle ilgili yeni bir adımda Twitter'dan gelmiş. Linçlenen kişinin hesabının askıya alınacağı yeni güncelleme ne kadar başarılı olur? Twitter linç kültürünün önüne geçebilir mi? Gelin hep birlikte Molatik olalım...

Fazilet Şenol
Fazilet Şenol

Korumaya yönelik


Twitter'a gelecek yeni bir özellik sosyal medyaya sızdırılmış. Sızdırılan bilgilere göre Twitter aşırı saldırı altında olan hesapları korumak için yeni bir çalışma üzerindeymiş. Havada uçan kuşun linçlendiği, farklılıklarımızdan kaynaklanan bir çok sesin bulunduğu ve haliyle de yoğun tartışmaların yaşandığı Twitter'da olur da biri yine çok linçlenirse diye Twitter'ın, "Tamam ya çok yüklenmeyin" deyip linçlenen kişiyi koruma altına alacağı gelen bilgiler arasında.


Linç kültürünün önüne geçebilir mi?


Durum böyle olunca da "Twitter linç kültürünün önüne geçebilir mi?" sorusunu sormadan edemiyoruz. Çünkü belli ki Twitter bu durumun önüne geçmeye çalışıyor. Ama ne kadar geçebilir bilmiyoruz. Gelen yenilikten başka uygulamanın tam içeriğiyle ilgili bir bilgi mevcut değil henüz. Tam olarak ne linç sayılıyor, linç demek hakaret boyutuna varan kelimeler mi sarf etmek demek? Kısacası linç durumu neye göre şekilleniyor bilemiyoruz ama eminiz ki Twitter bu durumları da kategorize eder.

Daha temiz bir sosyal medya


Bana soracak olursanız kısıtlama getirerek ciddi anlamda bir önlem alamayız gibime geliyor. Linçlenen kişinin değil de doğrudan linçlerinde aşırı olan kişilerin hesapları askıya alınıp kapatılsa bence daha etkili bir çözüm olur diye düşünüyorum. Çünkü adım kadar eminim ki Twitter'dan bulamazsa Instagram'a gidecek oradan da bulamazsa mail adresinden he oradan da linçleyemezse de banka hesabından linçleyecek insanlar mevcut ne yazık ki sosyal medyada. Ne diyelim. Umarız ki Twitter'ın yeni gelen özelliği daha temiz bir sosyal medya sağlar.


Fazilet.Senol@milliyet.com.tr
twitter.com/SenolFazilet
instagram.com/SenolFazilet

Benzer İçerikler