Geri Dön
Twitter'ın yeni bağış özelliği ne kadar güvenilir?

Twitter'ın yeni bağış özelliği ne kadar güvenilir?

Twitter'a yeni bir güncelleme daha geldi. Dolandırıcı birçok hesabın cirit attığı uygulamaya yeni gelen özellik ise bağış hakkında. Duyduğumuz haberlere göre Twitter'da içeriğini beğendiğimiz hesaplara belli miktar bağış yapabileceğiz. Peki Twitter'ın bu yeni güncellemesi ne kadar güvenli? Gelin hep birlikte Molatik olalım...

Fazilet Şenol
Fazilet Şenol

Bahşiş Kutusu


Sosyal ağ devi Twitter’ın yeni bir özellik üzerinde çalıştığı ortaya çıkıverdi. Ortaya çıkan ekran görüntülerine göre 'Tip Jar' (Bahşiş Kutusu) adındaki özellik, kullanıcıların içerik üreticileri Twitter üzerinden desteklemelerini sağlıyor. Bu özelliğin platforma gelmesi ile birlikte kullanıcılar, sadece desteklemek istedikleri içerik üreticisinin profilinde bulunan küçük bir düğmeye tıklayarak içerik üreticileri destekleyebilecek. Düğmeye tıklandığında uygulama, kullanıcıya hangi ödeme platformu üzerinden ödeme yapmak istediğini soruyor. Ardından da ilgili ödeme platformuna yönlendiriyor.

'Süper Takip'


İçerik üreticileri, bulundukları ödeme platformundaki kullanıcı adlarını Twitter’a girerek; doğrudan kullanıcılardan ödeme alabilecek. Böylece de kullanıcılar, doğrudan içerik üreticilerine istediği miktarlarda ödeme yapabilecek. Ekran görüntülerine göre Twitter; Bandcamp, Cash App, Patreon, PayPal ve Venmo gibi ödeme platformlarını destekleyecek. Özellik hakkında bunlardan başka bir detay bulunmuyor. Özelliğin, platforma Twitter’ın geçtiğimiz haftalarda duyurduğu 'Süper Takip' (Super Follow) ile geleceği tahmin ediliyor.

Ne kadar güvenilir?


Bu yeni düzenlemeden anladığım şu ki Twitter, Instagram ve Twitch gibi kullanıcılarının para kazandığı bir sektör olmaya çalışıyor. "Beni güldürdün al sana para" tarzında bir uygulama gibi görünüyor. Demek ki ilerleme böyle mevcut. Twitter da Twitch'teki bağışlar gibi içerik üreticilerini elde tutmaya çalışıyor.

Peki bu durum ne kadar güvenilir? Özellike Twitter'da çok yanlış bilgiler ve hesaplar bulunabiliyor. Twitter bu sahte ve kötü niyetli hesaplarla ilgili nasıl bir önlem alacak? Orası meçhul. Ama bu uygulamadan sonra daha farklı ve üretken bir Twitter görmemiz de çok muhtemel. Çünkü işin içine bir amaç giriyor. O da para. Bakalım Twitter neye evrilecek merakla bekliyoruz...


Fazilet.Senol@milliyet.com.tr
twitter.com/SenolFazilet
instagram.com/SenolFazilet

Benzer İçerikler