Geri Dön
Bella Hadid Instagram'a neden ateş püskürdü?

Bella Hadid Instagram'a neden ateş püskürdü?

Dünyanın en gözde modellerinden Bella Hadid, Instagram'ı eleştiri yağmuruna tuttu. Gelin, babası hakkında paylaşım yapan Hadid'in hikayesinin Instagram tarafından silinmesi üzerine gelişen olaylara bakalım...

Merve Girgin
Merve Girgin

Bella Hadid, Instagram'da hikâye olarak babasının pasaportunun ön sayfasını paylaştı. Babasının Amerikan pasaportunu paylaşan model, "Babam ve doğum yeri Filistin" notunu düştü. Yaklaşık 32 milyon takipçiye sahip olan Hadid, hikâyesi birden silindi.

Haberin Devamı

Neden silindi?

Instagram' ın haksız nedenlerle paylaşımını silmesi üzerine, platformdan gelen uyarı sayfasını da paylaşıyor takipçileri için. Hikâyenin silinme nedeni ise 'taciz ve zorbalığı kapsayan toplum ilkelerine aykırı' olarak nitelendirilmiş. Instagram 'şiddet, nefret söylemi, taciz, zorbalık, çıplaklık, cinsel aktivite içeren belirli şeyleri paylaşmıyoruz' diyerek yaptığı davranışı da destekliyor.

'Şiddet, nefret söylemi, taciz, zorbalık, çıplaklık, cinsellik' içeren paylaşımların kaldırılmasını anlayabilirim. Fakat eminim çoğumuz bir kullanıcı olarak, bu ilkeleri ihlal eden ve etmeye yakın birçok paylaşımın Instagram'da hâlâ durduğunu görüyoruz. Bu nedenle Bella Hadid'in bu paylaşımının neden kaldırıldığı muamma.

Haberin Devamı

Bella Hadid sonra Instagram' a hodri meydan diyerek açık bir mesaj bırakıyor sayfasına; "Instagram 'Babam ve doğum yeri Filistin' yazan hikayemi kaldırdı. Instagram, peki babamın doğum yeri olan Filistin ile gurur duymamın neresi 'zorbalık, taciz, şiddet veya çıplaklık' içeriyor? Instagram'da Filistinli olmaya iznimiz yok mu? Bu, bana kalırsa, zorbalık.”

"Bu şekilde yürümez"

Bella Hadid, belli ki Instagram'ın hikâyesini kaldırmaktaki tek nedeninin pasaport sayfasında yer alan babasının doğum yeri olduğunu düşünüyor. "İnsanları susturarak tarihi silemezsiniz. Bu şekilde yürümez" diye de ekliyor. Mohamed Hadid, kendisi Filistin doğumlu iş adamı. Gigi Hadid, Bella Hadid ve Anwar Hadid'in babası. Kendi sayfasında da kökenlerine ve geleneklerine bağlılığına paylaşımlarıyla gösteriyor. Bella ve Gigi Hadid de aynı şekilde yarı Filistinli olduklarını her zaman dile getiriyorlar. Instagram'ın hangi sebeplerle bu paylaşımı sildiğini bilmiyoruz fakat çok takipçiye sahip ve dünyaca ünlü bir ismi, özellikle babası gibi hassas bir konuda, karşısına alarak ne kadar doğru bir hareket yapıp yapmadığı tartışılır.

Instagram sonrasında yaptığı açıklamada, insanların özel yaşamlarını korumak için, pasaport numarası gibi bilgilerin Instagram'da yayınlanmasına izin vermediklerini belirtti. Fakat paylaşılan görselde bu numara zaten sansürlenmişti. E o zaman neden kaldırdınız diyor insan. Sonra Bella'dan özür diliyorlar ve içerikleri daha detaylı inceleyeceklerine söz veriyorlar.

Haberin Devamı

Bella Hadid gibi bir ismin paylaşımında yapılan bu hata acaba gerçekten basit bir hata mı yoksa Bella Hadid'in savunduğu gibi bir art niyet var mı? Bella Hadid insanlardan pasaport paylaşımları alıyor ve aynı durumu yaşayan insanları hikayesinde paylaşıyor. Yorum sizin.

Benzer İçerikler