Geri Dön
Bu nasıl istek: 'İlişkini gizle, kariyerin patlasın!'

Bu nasıl istek: 'İlişkini gizle, kariyerin patlasın!'

Twilight serisinde canlandırdığı Bella karakteriyle tanıdığımız Kristen Stewart'a, ilişkisini gizlerse kariyerinin daha hızlı yükseleceği söylenmiş.

Andaç Üzel
Andaç Üzel

Ünlülerden kariyerlerini yüksekte tutmaları için pek çok şey isteniyor. Kilo almaları, kilo vermeleri, evlenmeleri, boşanmaları, aralıksız çalışmaları, ayrılmaları, seyahat etmeleri ve daha fazlası... Ne yazık ki 'yıldız isim' kavramı ortaya çıktığından beri bu böyle. Hepsi, menajerlerinin ya da ortak çalıştıkları şirketlerin baskısıyla yaşıyor. Endüstri, yarattığı yıldızları aynı zamanda olmayacak kalıpların içine de sokuyor.

Haberin Devamı

Endüstri mucizesi: Kristen Stewart

Nitekim, Hollywood'un star yaratma ve o starı şişirme konusunda ne kadar başarılı olduğu herkesin malumu. Bu becerinin ürünlerinden olan Kristen Stewart, fenomenleşen Twilight (Alacakaranlık) film serisiyle hayatımızda hatrı sayılır bir yer edinmişti.

Canlandırdığı Bella karakteri, her yaştan kişiyi etkilemiş ve Kristen Stewart, popüler yapımlarda da kaliteli işlerde de yer almıştı. Fakat görünüşe göre endüstri, ondan da tavizler vermesini istemiş.

"Ortalıkta görünme, kariyerin yükselsin!"

Kristen Stewart'a yapılan baskı, kilo alıp vermesiyle ya da şu sporu yapıp yapmamasıyla ilgili değilmiş. Kendisine, insan hayatının en önemli değerlerinden biri olan aşk hayatıyla ilgili baskı yapılmış: "Sevgilinle el ele görünme, kariyerin yükselsin" denilmiş.

Haberin Devamı

Nitekim, Kristen Stewart'a yapılan baskı, kız arkadaşıyla görüntülenmemesi 'gerekliliğiymiş'. Eğer cinsel yönelimi ortaya çıkmazsa, kariyerinin daha hızlı yükseleceği işaret edilmiş ve hatta 'Marvel filmlerinde bile' oynayabileceği söylenmiş. Eh, hoş mu bu?

Kristen Stewart da bu tip insanlarla asla çalışmayı kabul etmediğini açıklamış.

Yine de 'yükseldi'

Marvel filmindse oynayıp oynamaması çok da önemli değil, buna ihtiyacı da kalmadı. Kristen Stewart, kendi kariyerini kendisi yine de inşa etti. Bu baskıların bir şekilde son bulacağını ummaktan başka çaremiz de yok.

andac.uzel@demirorenmedya.com

Benzer İçerikler