Geri Dön
Demet Akalın'ı kimler dolandırdı?

Demet Akalın'ı kimler dolandırdı?

Demet Akalın geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından ortalığı birbirine katmıştı. Kredi kartı dolandırıcılığına maruz kaldığını duyuran Akalın'ın hesabından kimin para çektiği ortaya çıktı. Peki Demet Akalın gerçekten dolandırıldı mı? Dolandırıldıysa kimler dolandırdı? Demet Akalın sosyal medya kullanmak yerine bir blog mu açmalı?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Meğer ortalığı karıştıran Hira'ymış

Demet Akalın, özellikle Pınar Gültekin cinayetinden sonra attığı tweet'le birçok kişinin gözünden düşmüştü. Bir belediyenin resmi Twitter hesabından dahi Akalın'a tepki yağmıştı. Ancak Demet Akalın konuyla ilgili herhangi bir geri adım atmamış ve bizleri şoke etmeye devam etmişti. Akalın tam da bu olayın üzerine sosyal medya hesabından kredi kartı dolandırıcılığına maruz kaldığını duyurmuştu. Ancak gelin görün ki bu işin detayı ortaya çıkmış. Demet Akalın dolandırılmamış. Meğer bu olaya sebebiyet veren şey, Akalın'ın kızı Hira'nın internette girdiği bir oyun sitesinin hesabından para çekmesiymiş.

"Tın" sesi geliyor

Yani kızı Hira'nın 6 (yazıyla altı) yaşında ufak bir yaramazlık nedeniyle Akalın ortalığı karıştırmış. Bu olaya sebebiyet veren kişinin Hira Kurt olmasından sonra Demet Akalın da "Pandemide 30 TL'nin bile peşindeyim" diye bir açıklamada bulunmuş... Gerçekten müthiş değil mi olan biten? Tam da Demet Akalın'lık bir olay değil mi? Dünya yanıyor, bitiyor. Kadınlar vahşice öldürülüyor. Ama Akalın adeta bir doktor soğukkanlılığıyla 'nasıl sığdırdın' gibi bir cümle kurabiliyor, ya da kızının yaramazlığını fark etmeden soluğu sosyal medyada alıyor, 30 lirasının derdine düşüyor. Ve bu isim tüm Türkiye'nin tanıdığı bir isim. Sizce tanınan bir kadının, kız çocuklarının okuması için Kardelen projelerine imza atması gerekirken neden bu şekilde 'tın' sesi çıkan şeylerle gündeme geliyor?

"Arkadaşlar kusura bakmayın"ı neden yok?

Sosyal medya kullanımı bu şekilde mi olmalı? Bir "Arkadaşlar kusura bakmayın, sizi de paniklettim"i neden yok mesela Akalın'ın? Nasıl bu kadar benmerkezcil bir kafada olabiliyor? Konuşulmayı neden bu kadar çok önemsiyor? Demet Akalın, aklına gelen her şeyi yazabileceği bir blog açmalı aslında. Tüm kafasından geçenleri, kaygılarını, heyecanlarını sosyal medyadan değil de oradan paylaşmalı. Etkileşim sosyal medyada. Blog ise bir günlük. Akalın, denizde dalga yaratacağı şeyleri blog'undan paylaşsa daha mantıklı olmaz mı? Sosyal medyada yapılan her paniksel paylaşım damlaya damlaya göllerin oluşmasına sebebiyet veriyor. Akalın, sempati kredisini tüketeceği şeyler yapmaktan ne zaman vazgeçecek, merakla bekliyoruz...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler