Geri Dön
Dilber Ay: 'Küçük Dev Kadın'

Dilber Ay: 'Küçük Dev Kadın'

Gerek oyunculuğuyla gerek şarkıcılığıyla hafızalarda kalan, dominant, yer yer sert, yer yer de eğlenceli bir kadın olan Dilber Ay'ın hayatına ve sanatçılığına Molatik oluyoruz...

Fazilet Şenol
Fazilet Şenol

13 yaşında evlendirildi


Dilber Ay, 1956 yılında Kahramanmaraş'ta dünyaya geldi. Kahramanmaraş'ta ilokulu üç yıl okuduktan sonra ailesiyle birlikte önce Ankara'ya göç etmişler. 13 yaşından itibaren okula gidemediği şöyle dursun Düzce'de yaşlı bir adamla evlendirilmiş Dilber Ay. 1969 yılında Düzce'de TRT radyocuların güzel seslileri bulmak için yaptıkları bir yarışmada 2Gönül Gel Seninle Muhabbet Edelim' türküsü ile birinci oldu. Radyoda meşhur olduktan sonra altmış albümü oldu. Kazandığı paralarla ise kendi evlatlarını evlendirdi.


Hapiste yattı


Dilber Ay, 13 yaşında evlendirildiği eşinden ilerki yıllarda iki çocuğu olduktan sonra boşandı. 10 sene yaşadığı Almanya'da Frankfurt'ta bulunduğu yıllarda kavgalardan dolayı 8 ay ve 3 ay 20 gün olmak üzere iki kere hapis yattı.

29 Nisan 2019'da...


2011 yılında Flash TV'nin 'Kadere Mahkumlar' adlı programının sunuculuğunu yaparak Flash TV'nin unutulmaz yüzleri arasında yer aldı. Birden fazla sinema filminde de oyunculukları olan Dilber Ay 29 Nisan 2019 tarihinde kalp krizi sonucu hayata gözlerini yumdu. Şimdi biz Dilber Ay'ı Cüneyt Özdemir'le olan 'Zorunda Mıyım?' muhabbetiyle yüzde hoş bir tebessüm bırakan muhabbetiyle hatırlıyoruz.

Fazilet.Senol@milliyet.com.tr
twitter.com/SenolFazilet
instagram.com/SenolFazilet

Benzer İçerikler