Geri Dön
İman Casablanca'nın Türkçe öğrenmesi bize ne anlatıyor?

İman Casablanca'nın Türkçe öğrenmesi bize ne anlatıyor?

Son yıllarda ülkemizde kamera karşısına geçen ünlülere yabancılar da katıldı. Onlardan birisi de İman Casablanca. Faslı güzel İman Casablanca bu sefer aldığı ‘Türkçe’ kararıyla dikkat çekti. Peki, İman Casablanca’nın Türkçesini ilerletmesi bize ne anlatıyor?

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

17 yaşında ülkesi Fas’tan ayrılan İman Casablanca’nın yolu 4 yıl önce Türkiye’ye döştü. Güzelliğiyle dikkat çeken Casablanca 2019 yılında Best Model seçildi. Sonra da ekranlarda görmeye başladık kendisini. Uykusuzlar Kulübü ve Yasak Elma yapımlarından sonra Baraj dizisinde de rol aldı. Güzelliğinin yanı sıra yetenekleriyle de konuştuk kendisini.

Haberin Devamı

Türkçesini ilerletecek mi?

Ana dili olan Arapçanın yanı sıra Fransızca, Farsça ve Türkçe de biliyor İman Casablanca. Bilgi birikimi oldukça yüksek bir kişi. Takdir edilesi bir durum bu. Günümüz yıldızlarına baktığımızda daha kendi dilini konuşamayan birçok ünlü isme denk gelebiliyoruz. Ancak İman Casablanca aldığı bir kararla hepimizi şaşırtmayı da bildi. Bildiği Türkçe kendisine yetmediğini hissetmiş olacak ki eğitim almaya karar vermiş. Diksiyon ve Türkçe dersleri almaya başlamış.

Kamera karşısına geçtiğinde daha iyi performans sergilemesi açısından gayet olumlu bir çalışma olacağı kanaatindeyim. “Oyuncuyum” diye geçinen birçok isim onu örnek almalı. Daha genç yaşında böyle bir fikri dünyası olması, önünün açık olduğunu gösteriyor.

Haberin Devamı

Sonuçta bir iş yapılıyor ve bu işe saygı duyulması gerekiyor. İman Casablanca da yaptığı işe saygı duyduğunu gösteriyor bu hareketiyle. Ayrıca çocukluk hayalini de gerçekleştirmiş oluyor, yani oyunculuğu.

Bence ilerleyen dönemde kendisini daha çok göreceğiz ekranlarda. Bu azim ve kararlılık ona yeni fırsatların kapısını açacaktır. Umarım hedeflerinden vazgeçmez ve daha iyi yerlerde görürüz kendisini.

selcuk.bulut@milliyet.com.tr

Instagram: Selçuk Bulut

Benzer İçerikler