Geri Dön
Keira Knightley'den Hollywood'a nokta atışı eleştiriler

Keira Knightley'den Hollywood'a nokta atışı eleştiriler

Keira Knightley'nin son dönemde yapılan Hollywood filmlerine ilişkin yönelttiği eleştiriler son derece yerinde ve doğru. Variety dergisine röportaj veren aktris, 'Günümüzde geçen filmlerde pek rol almıyorum çünkü bu filmdeki kadın karakterler genelde hep tecavüze uğruyor' demiş.

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Röportajın en can alıcı kısmı olan Hollywood ve kadın oyuncular mevzusu kendisine de sorulmuş.

Haberin Devamı

2017'ye damga vuran cinsel taciz skandallarına ilişkin de yorumlarda bulunan Knightley, "Birdenbire artık elime kadın karakterlerin ilk 5 sayfada tacize uğramadığı senaryolar gelmeye başladı. Eski dönemlerin anlatıldığı filmlerde oynamaya daha çok dikkat ediyorum" demiş.

Bir de Netflix mevzusu var.

Aktris, Netflix sayesinde güçlü kadın hikayelerinin yer aldığı dizi ya da belgesel gibi yapımların arttığını ancak bu tarz filmlerin sayısının da artması gerektiğini vurgulamış.

Güzel demiş, hoş demiş, nokta atışı eleştiriler...

Skandallar sonrasında elbette muhabirler oyunculara, hele bir de Hollywood'da da görev alan isimlerse sorulan soru tabii ki 2017 Hollywood skandalları olacak.

Peki ya biz Keira Knightley'nin bu tatlı açıklamalarını neden daha önce duymadık?

Haberin Devamı

Diyeceksiniz kendisine hiçbir muhabir sormamıştır, vs.

Keira Knightley yıllardır tarihi filmlerde rol alıyor, hiçbir muhabir sormadı diyelim, hayranları da mı sormadı Twitter'dan?

Sosyal medya platformu diye bir şey var.

Demet Akalın, bir yayıncı kuruluşa açık açık şahsi Twitter hesabından "Beni ara! Ev degisdii tv kopyk" tweet'i atabiliyorsa, demek ki Keira Knightley de filmlerde kadınların sürekli tecavüze uğramasını doğru bulmadığını ve sırf bu yüzden daha çok tarihi filmlerde rol almayı tercih ettiğini sosyal medya hesabından belirtebilirdi.

En kötü bi' çıtlatabilirdi.

Böyle doğru nokta atışlarını keşke bir olay olmadan önce de görebilsek, duyabilsek.

Çünkü #MeToo hareketinden sonra gelince ister istemez insanın aklına "Bu olaylar yaşanmasaydı bu demeç de gelmeyecekti" düşüncesi oluşuyor.

"Bu kadın PR mı yapıyor?" dedirtiyor bu açıklama, ki son derece doğru bulsam da.

Ve bugüne kadar genelde 'düzgün' ve 'işinde gücünde' bir imaj çizen Keira Knightley'nin 'prim' yapmaya çalıştığını pek de düşünmüyorum açıkçası.

Ama yine de zamanlama kısmı hep bi' manidar oluyor işte.


twitter.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler