Geri Dön
Kylie Jenner ve Kendall Jenner'ın yeni projesi ne?

Kylie Jenner ve Kendall Jenner'ın yeni projesi ne?

Kylie Jenner ve Kendall Jenner kardeşler -inanır mısınız ama- yeni bir projeye hazırlanıyorlarmış. Peki Jenner kardeşlerin merakla beklenen 'yeni' projesi ne? Influencer'ların hiç de 'yeni' olmayan 'yenilik'lerine ne zaman doyacağız?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Aslan ve/veya kaplansınız...

Youtube ve Instagram sayesinde hayatımıza 'Influencer'lık kavramı girdi. Yıllar önce blogger olmak ne kadar havalı ve cool'sa artık bunun yerini vlog'lar çeken, story'lerle çeşitli işbirlikleri yapan fenomenler aldı. Bir yazı, çizi, kafa patlatmalık iş yok ortada. Tamamen görsel odaklı gidiyorsunuz. "Ce-e" yapıyorsunuz ve yeterli/gerekli dikkati üzerinizde uyandırdığınız noktada 'üretim' adı altında aslında hiç de 'yeni' olmayan işlere imzanızı atıyorsunuz. Bir de üzerine para kazanıyorsunuz. Çünkü neden? İnsanları etkileyebilme gücünüz var! Siz aslan ve/veya kaplansınız yani...

Çok fazla 'yeni'ye maruz kalıyoruz

Kendall ve Kylie Jenner kardeşler de yeni nesil fenomenlerimizden. Ayılanı, bayılanı çok. İlgi uyandırmayı başarıyorlar. Nihal ve Bahar Candan kardeşlerin orijinali olan bu kardeşler yeni bir projeye imzaya atacaklarmış. Güzel yıldızlar, birlikte kozmetik koleksiyonu oluşturmuşlar ve bu koleksiyonu satışa çıkartacaklarmış. Highlighter'lar, parlatıcılar, far paletleri gibi çeşitli seçenekler yer alacakmış. 'Yenilik' diye buna derim (!) Ben bu 'yeni'nin altını kırmızı çizgilerle çizmek istiyorum. Influencer devrinde 'yeni'ye çok fazla maruz kalıyoruz. Ve bu aslında korkutucu bir şey. İki gün öncesinin havalı şeyi bile eski kaçabilir. Öylesine müthiş bir hız.

Ama ses geliyor hocam, ses...

Influencer'lar düzenli aralıklarla single yayınlayan şarkıcı gibiler. İlgi uyandırmayı başarmaları en büyük hazineleri. İçeriğin ne olduğuyla ilgilenmiyor bile kimse. Yeni mi? Yeni. Bitti. Güncel kalabilmenin yolu içi boş da olsa dolu da olsa 'yeni'yi seçmekten geçiyor aslında. Siz hiç ara veren, tası tarağı toplayıp inzivaya çekilen bir Influencer hayal edebiliyor musunuz? Yok, göremezsiniz. Çemberin içinde kalmak zorundasınız çünkü. 'Yeni'nin aslında hiç de yenilik içermeyen vasatlığını kabullenmek, uyum sağlamak zorundasınız. Influencer'lar dünyasındayız. Her şey direkt, hızlı. Ama ses geliyor hocam, ses. O kısma artık bir el atmanın vakti gelmiyor mu? Tüm bu 'doğrudan'lığın içinde gerçekten 'yeni' olanın kolayca fark edilebilmesinin hiç mi mümkünü yok? Hani hızlı ve keşfedilebilir yepyeni bir çağdaydık? Neden birbirinin aynısı 'yeni'liklerin arasında boğulur vaziyetteyiz?

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler