Geri Dön
Nihal Candan'ın üzerine fazla gidiliyor olabilir mi?

Nihal Candan'ın üzerine fazla gidiliyor olabilir mi?

Nihal Candan son günlerin en tartışılan isimlerinden... Sebebi ise sevgilisi Hakan Boy'un bir binadan düşerek ağır yaralanması ve iddialara göre bu üzücü olayın sebebinin Candan olması... Bir anda 'olay kadın' ilan edilen Nihal Candan'ın üzerine fazla gidiliyor olabilir mi?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Nereden tutsak elimizde kaldı

Candan kardeşlerin büyüğü, aklı başında olanı, zeki ve komik Nihal Candan, son günlerin en tartışma yaratan isimlerinden biri. Sebebi ise sevgilisi Hakan Boy'un bir binadan düşerek ağır yaralanması. İddialara göre Boy, Nihal Candan yüzünden yaşamına son vermek istemiş. Bu iddia bir anda sosyal medyayı salladı. "Nihal için hayattan vazgeçilir mi be?" denilerek Candan küçümsendi, "Sanki hayatından vazgeçmek -bakın tek kelimelik olan versiyonunu kullanmıyorum bile- çok kabul edilebilir bir şey de Nihal Candan için yapılmazmış" algısı yaratıldı. Nereden tutsak elimizde kaldı.

"Çocuklarının babasını düşünen bir anne vardı orada"

Bir de tüm bunların üzerine Hakan Boy'un evli ama boşanma aşamasında olduğu eklenince Nihal Candan ağır laflara maruz kaldı sosyal medyada. Bir canlı yayına katılan ve gözyaşları içinde yaşadıklarını anlatan Candan, Boy'un eşi ve ailesiyle zaman geçirdiğini, Boy'un ailesinin ilişkilerinden haberdar olduğunu ekleyip "Bir önceki rahatsızlığı için eşi ve ben bir araya gelip Hakan'ı doktora götürdük. Aynı arabada gittik. Çünkü orada çocuklarının babasını düşünen bir anne vardı. 40 yaşında yetişkin bir adamdan bahsediyoruz. O sanki liseliymiş gibi bir haber yapmak doğru değil" demiş.

Adının yanına 'skandal' kelimesi çok yakışıyor diye mi?

Öncelikle herkesin ilişkisi kendine. İnsanlar boşanma aşamasındayken hayatlarına yeni birilerini dahil edebilir, ancak olası sonuçlarına da katlanır. Belli ki burada bir problem yok. Nihal Candan 'yuva yıkan kadın' olsaydı Hakan Boy'un eşi çoktan mikrofonlara konuşur ve Nihal'i yalanlardı. 40 yaşındaki bir adamın da 24 yaşındaki bir kadın için hayatına son vermek isteyeceğini hiç düşünmüyorum. Nihal Candan'ın yanına skandal kelimesini çok yakıştırdığımız için, onun ortalığı karıştıran bir harekette bulunmuş olmasını çok yürekten istiyoruz galiba. "Acaba yine ne yaptı da ortalık birbirine girdi?"deki 'olay kadın' imajından ayırmak istemiyoruz Nihal'i belli ki. Ama ayıp olmuyor mu? Sapla samanı ayırmak lazım değil mi? Nihal ve kardeşi Bahar 'olay kadınlar' olarak gözükmeyi seçmiş olabilirler ama ortada 'hayattan vazgeçmek' gibi ciddi bir iddia var. Hakan Boy, boşanma aşamasında, evlat sahibi bir adam. Mevzu hassas. Bu noktada Nihal Candan'ın üzerine fazla gitmek az biraz haksızlık olmuyor mu? Neden kadınların üzerine bu kadar çok gidiyoruz? Nihal Candan'ın en ufak açığını 'skandal'lara çevirmek ilahi düzlemde ne kadar doğru, ne kadar adaletlice?

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler