Geri Dön
Nil Karaibrahimgil 'Diskotek'le 'geri dönüş' şarkısını buldu

Nil Karaibrahimgil 'Diskotek'le 'geri dönüş' şarkısını buldu

2000'li yılların en büyük pop yıldızlarından Nil Karaibrahimgil, buram buram 80'ler kokan 'Diskotek'le aramıza döndü. Peki 'Diskotek' Nil Karaibrahimgil'in radyolardaki 'geri dönüş' şarkısı olabilir mi?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Peki 'Diskotek' bu işin neresinde?

2000'li yılların en büyük pop yıldızlarından Nil Karaibrahimgil, sınırları zorlayacak kadar iyimser olan terapi soslu 'Nil'den İyi Gelen Sesler' albümünü saymazsak bir süredir yoluna single'larla devam ediyor. Karaibrahimgil, bir 'Gitme Yoksa' ya da 'Seviyorum Sevmiyorum'dan ziyade daha çok hayranlarına hitap eden işlerle müzik yolculuğunu sürdürüyor. Halbuki Türkçe pop'a 'Pırlanta' ya da 'Bütün Kızlar Toplandık' şarkılarındaki gibi slogan cümleler armağan eden bir söz yazarı/bestecinin geneli hedeflemeden daha butik işlerle yoluna devam etmesi Türkçe pop'a yapılmış bir haksızlık. Nil Karaibrahimgil her daim üretmeli ama daha da önemlisi genele hitap etmeli, birbirinin tekrarı işlerden bunalan dinleyicilere "Alternatifimi buldum" dedirtmeli. Peki ya yeni Nil Karaibrahimgil şarkısı 'Diskotek' bu işin neresinde?

'Toksik pozitiflik'ten mümkün mertebe uzak

'Diskotek' Nil Karaibrahimgil'in 'geri dönüş' şarkısı. Nil Karaibrahimgil 'Diskotek'le sonunda sadece butik bir işle değil aynı zamanda genele de göz kırpan bir işle karşımıza çıkıyor. 'Ana akım pop'a 'Diskotek' ile "Merhaba, ben Nil :)" diyen Karaibrahimgil, buram buram 80'ler kokan şarkısıyla hepimize tatlı bir nostalji yaşatıyor. Başından sonuna akıcı, 'toksik pozitiflik'ten -bu kez sahiden- mümkün mertebe uzakta bir şarkı 'Diskotek'. Şarkı için "Nil Karaibrahimgil'in son 10 yılda yazdığı en iyi şarkı" bile diyebiliriz rahatlıkla. Sözler yine ona ait. Müzik ise Ezgi Özkan'la ortak bir çalışma. Şarkının düzenlemesi de yine Ezgi Özkan'a ait. Aranjör koltuğunda Ezgi Özkan gibi yeni bir ismi görmek sevindirici. Daha çok mutlu eden şey ise şarkının bir zamanlar Nil Karaibrahimgil'in 'Çocuk da kariyer de yapan özgür kız' olduğunu bizlere hatırlatması. 'Diskotek' belki 'Seviyorum Sevmiyorum' kadar büyük bir radyo hit'i olmayacak ama yine de alternatif işlere kapılarını açan radyoların sempatisini kazanacağına yürekten inanıyorum.

Sessizliği bozmaya çok yakın

Kısır döngüye girmiş Türkçe pop'ta başından sonuna kaliteli bir 80'ler nostaljisi yaşatması tam da Nil Karaibrahimgil'den beklediğimiz bir adımdı. Hayaldi, gerçek oldu. 80'ler modası The Weeknd'in şarkılarıyla dünyada tavan yapmış durumda. Polonya'nın en şahane müzisyenlerinden Daria Zawiałow bile 'Kaonashi'den itibaren dümeni tamamen 80'lere kırmış durumda. Evet, müthiş bir 80'ler furyası var şu anda dünyada. Ama işte bu 80'lerin de iyisi var kötüsü var. 'Diskotek' ise elbette pozitif tarafta. Şarkı, bu topraklarda yapılmış en kaliteli 80'ler nostaljilerinden biri. En büyük dileğim Nil Karaibrahimgil'in 'Diskotek'i yalnız bırakmaması, peş peşe 80'ler konseptiyle üretip 'Özgür Kız'lığını dosta, düşmana hatırlatması ve hem ticari kaygılardan mümkün mertebe uzak hem de genel dinleyiciyi yakalayan işlerle sadece müziğe odaklanması. Nil Karaibrahimgil şarkılarını radyolarda duymayı çok özledik. Karaibrahimgil radyolardaki sessizliğini uzun bir zaman sonra bozmaya 'Diskotek'le ilk defa bu kadar yakın...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler