Geri Dön
Pop müzikte yeni ölçü birimi: Aleyna Tilki çıtası

Pop müzikte yeni ölçü birimi: Aleyna Tilki çıtası

Aleyna Tilki, pop dünyasında hepi topu 3 yıldır var olmasına rağmen, yaşından tutun da, tavrına, giydiklerine kadar eleştirilerin ve yorumların odağında oldu hep. Kalbinde kırılmadık yer bırakılmaması için eteğindeki taşları dökmekten çekinmedi kimse.

Nihan Varlık
Nihan Varlık

Aleyna Tilki bugüne kadar yaptığı her yeni şarkıda, bambaşka bir yönünü ortaya koydu. Fark edildiğinden kendisi de adı gibi emin… 'Cevapsız Çınlama', 'O Sen Olsan Bari', Emrah Karaduman ile birlikte çalıştığı bir başka parça 'Dipsiz Kuyum', Yıldız Tilbe’nin ‘Yıldızlı Şarkılar’ adlı albümde konuk olarak seslendirdiği 'Yalnız Çiçek' ve en son bir marka işbirliği ile yine ters köşe yaptığı şarkısı 'Nasılsın Aşkta'… Bunların her biri Aleyna’nın pop starlığa giden yolda kilometre taşları oldu. Her biri de ayrı ayrı ses getirmeye devam ediyor.

Haberin Devamı


90’larda her yaptığı yenilikle pop dünyasında çığır açan Yonca Evcimik’in tahtını, şimdilerde Aleyna Tilki ele geçiriyor diyebilir miyiz?

Kesinlikle!

Dansları, müziği, klipleri ve giyim tarzıyla, 90’larda 'Türkiye’nin Madonnası' olarak anılan Yonca Evcimik’in sıkı bir hayranıyım ben.

Nasıl bir 'abonelikse' artık, şarkıları nesiller boyu söylenmeye devam eti.

Bugün ise kadın pop müziği kulvarında yeni bir ölçü birimimiz var: Tek hece, iki kelime ile 'Aleyna Tilki'… Eminim diğer popçular, her yeni şarkıda, Aleyna’yı aşılması gereken ölçü birimi olarak görüyordur. İlla ki lolitamızın kulağında da cevapsız bir çınlama oluyordur ve “Biri beni mi anıyor?” diyordur.

Ez cümle, herkesin yeri ayrı. Öncülük edenler elbette var ama veliaht ilan etmek de ayrı bir keyif. İlerleyen yıllarda Aleyna Tilki'yi, hangi starla yan yana anarlar bilemem ama şu an için Türk pop müziğinde yeni bir ölçü birimi yarattığı bir gerçek.

Haberin Devamı

Hepimize hayırlı olsun!

Benzer İçerikler