Geri Dön
Pusuyu sanata çeviren Youtube hesabı: Teneke Kafalar

Pusuyu sanata çeviren Youtube hesabı: Teneke Kafalar

Youtube’da çok fazla içerik ve içerik üreticisi var. Özellikle Z kuşağının takip ettiği hesaplar gamer’lar yani oyuncular oluyor. Onların arasında ise farkını ortaya koyan bir hesap var; Teneke Kafalar. Açıldığı ilk günden bu yana büyük bir takipçi kitlesi edinen Teneke Kafalar’a Molatik olduk bu defa. Suat’ı, Osman’ı ile bizler pusu keyfi sunan Teneke Kafalar neler yapmış gelin bakalım.

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

Youtube birçok içerikle karşımıza çıkıyor. Genelde birbirine benzer işler oluyor bunlar. Ya bir kışkırtma ya da ‘agresif’ oynayan bir oyuncu. Ancak aralarında bir sayfa var ki farkını ortaya koyuyor. Teneke Kafalar ismiyle Youtube ve Twitch’te yayın yapan ekip günden güne takipçi sayısını arttırıyor.

Haberin Devamı

Pusu sanatının ustaları

Öncelikle ‘Teneke Kafalar nedir?’ sorusuna şöyle cevap veriyorlar: "Farklı girişimlerde bulunduğunda insanlar seni boş işlerle uğraşan ‘teneke kafalı’ biri olarak görür. Ancak sen diğerleri gibi hazır yolları tercih etmeyen, kendi yolunu çizmek isteyen, harika fikirleri, harika hayalleri olan bir insansın. Bu yüzden onları hiç kafana takmaz aksine gülersin. Çünkü değişimi sağlayacak bir şey için çalışıyorsun.”

Kısaca Teneke Kafalar’ın mottosu ‘inandığın yoldan’ dönme. Bunu da Youtube hesaplarından bizlere gösteriyorlar.

Özellikle PUBG oyunuyla kendilerini tanıdık. Ancak diğer oyunculardan biraz farklı bir taktikleri vardı. Çünkü oyunu pusarak oynuyorlardı. Özellikle ekibin en göz önünde olan ismi zSuat (Suat) ve OoSee (Osman) pusuyu adeta bir sanata çevirdiler. İşler şu şekilde işliyor; Osman genelde yem olarak kullanılırken pusup, rakiplerini avlayan isim Suat oluyor.

Haberin Devamı

Suat’ın tek başına yaptığı pusular da yok değil. Çeşitli kıyafetlerle kamufle olup, düşmanı indirebiliyor. Bunu da ‘göz önünde olana kimse bakmaz’ taktiği ile açıklıyor. Özellikle heykel pususu buna en büyük örnekti.

Ayrıca videolarda kullanılan 90'lar atari müzkleri ise videoları daha da izlenir kılıyor. Benim gibi 90'lar çocuklarını kısa sürede içine çekiyor videolar.

Özellikle çocuklar çok seviyor

Teneke Kafalar’ı en çok genç nesil seviyor. Çünkü oldukça güzel tavırları var. Argo, hakaret gibi kavramlara kanalda yer verilmiyor. Bu da Teneke Kafalar’ın çocuklar tarafından sevilmesini sağlıyor. Bunu da hak ediyorlar.

Tabii başarının bir bedeli de var; eleştirilmek. Özellikle Youtube hesabına çeşitli eleştiriler geliyor, ‘rakipler sizin arkadaşınız’ minvalinde. Biraz normal karşılamak lazım bu eleştiriyi çünkü insan videoları izleyince ‘Bu kadar da dalgınlık olmaz’ diyebiliyor. Ancak oyun içerisindeki heyecan gerçekten göz önündeki şeyin görülmesini zorlaştırıyor, Suat da bu avantajı iyi kullanıyor.

Kendi oyunlarını da yapıyorlar

Sadece oyun oynayarak karşımıza çıkmıyorlar. Kendi oyunlarını da yapıyorlar. Çizimleri, yazılımları kendilerine ait olan oyunlar yapıyorlar. Sadece yapmakla kalmıyorlar, nasıl yapılacağını da merak eden kişilere gösteriyorlar. Bu da Teneke Kafalar’a artı değer katıyor.

Haberin Devamı

You are pörfek pileyır men!

selcuk.bulut@milliyet.com.tr

Instagram.com/selcukbulut7

Benzer İçerikler