Geri Dön
Radiohead 'If You Say The Word'le 'Kid A' ve 'Amnesiac'ı birleştirdi

Radiohead 'If You Say The Word'le 'Kid A' ve 'Amnesiac'ı birleştirdi

İngiltere'nin en önemli alternatif rock gruplarından Radiohead, 'If You Say The Word' sürpriziyle karşımızda. Grubun 2000'li yılların başında peş peşe yayınlanan 'Kid A' ve 'Amnesiac' albümlerini birleştiren 'Kid A Mnesia' projesinin duyurusunu yapan 'If You Say The Word' nasıl bir şarkı peki?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

'If You Say The Word'le karşımızdalar

Gelmiş geçmiş en büyük alternatif rock gruplarının başında tabii ki Radiohead geliyor. 'Creep' ile 90'lar gençliğini damardan yakalayan grup, gelmiş geçmiş en 'büyük' albümlerden biri olarak kabul edilen 'OK Computer'la isimlerini müzik tarihine altın harflerle yazdırmayı başarmıştı. 2000 tarihli 'Kid A' albümü ile birlikte müziklerine elektronik tınılar da eklemeye başlayan Thom Yorke ve ekibi, yepyeni bir şarkıyla karşımıza çıktı. 'If You Say The Word' adını taşıyan şarkı 'tek başına' bir single değil elbette. Yepyeni bir Radiohead projesinin duyurusunu yapan bir 'ilk single'...

'Kid A' ve 'Amnesiac'ın muazzam kombinasyonu

Radiohead, 2000'li yılların hemen başında peş peşe yayınlanan 'Kid A' ve 'Amnesiac' albümlerini birleştirmeye hazırlanıyor. Kasım ayının başında yayınlanacak bu 'kombin' albümün/projenin adı ise 'Kid A Mnesia'. Adı üstünde hem 'Kid A' hem de 'Amnesiac'ı bir araya getiren bu iş ayrıca bir üçüncü başlığa da sahip. 'If You Say The Word', bu kombinin 3'üncü parçasının çıkış şarkısı. Elektronik tınısıyla 'Kid A' gibi ama bir yandan da 'Amnesiac'ın büyük hit'i 'Knives Out' gibi akustik bir aranjeye de sahip. Yani elektronik ve akustiğin birleşimiyle muazzam bir denge yakalanmış 'If You Say The Word'de. Grubun diskografisini tek bir şarkıyla özetlemeye kalksak rahatlıkla bu şarkının adını verebiliriz... Peki ya yeni projede durum nedir? 'Kid A Mnesia'da mesela bir 'Like Spinning Plates' ya da bir 'Pulk/Pull' da farklı versiyonlarıyla yer alacakmış. Ama bir yandan da tıpkı 'If You Say The Word' gibi yeni ya da daha önce kıyıda köşede kalmış işler de karşımıza çıkacakmış. Bir 'B-yüzü' şarkısı 'Follow Me Around' gibi mesela. Yani kısaca bir 'hatırlatma' albümüyle karşımıza çıkacak Radiohead.

2007'deki 'In Rainbows' sürprizi tekrar yaşanır mı?

Gönlümüz elbette tamamen yepyeni bir Radiohead projesinden yana. Son stüdyo albüm 'A Moon Shaped Pool'un 2016'da yayınlandığını hatırlarsak Radiohead'ın son dönemde uzun aralıklarla üretmesi grubun koyu hayranlarını üzüyor hafiften. Ama tabii ki Radiohead'ın dağılmaması, seyrek aralıklarla da olsa üretmeye devam etmesi sevindiren bir gelişme. En büyük dileğim 2007'deki 'In Rainbows' sürprizinin tekrar yaşanması. Radiohead 'In Rainbows'la bir anda büyük bir sürpriz yapıp karşımıza çıkmıştı. Hatta albüm önce internetten bedava dağıtıldı. Böyle bir jest karşısında hepimiz büyük bir heyecan yaşamıştık. İçinde 'Jigsaw Falling Into Place' gibi bir başyapıt, 'Reckoner' gibi bir şaheser barındıran 'In Rainbows', albümün çıkışından kısa bir süre sonra yayınlanan 2. diskiyle de şova devam etmişti. Dilerim 'In Rainbows' gibi büyük ve iddialı bir sürprizin ön duyurusudur bu 'Kid A Mnesia'. Radiohead'ın yeni kayıtlarla kendini hatırlatması sonra da alternatif rock'ı canlandırması artık şart!

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler