Geri Dön
Sertab Erener'in 'Ben Yaşarım' albümünün yıldızı hangi şarkı?

Sertab Erener'in 'Ben Yaşarım' albümünün yıldızı hangi şarkı?

Sertab Erener'in bir süredir merakla beklenen albümü 'Ben Yaşarım' sonunda yayınlandı. 'Belki De Dönerim' ve 'Bu Dünya' gibi single'larla müjdelenen albümde Sertab Erener, pop rock sularında geziniyor, gitar ağırlıklı bir pop albümü dinlemeyi özleyenleri mest ediyor...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

'Ben Yaşarım' çok güçlü bir şarkı

Sertab Erener'in 'Ben Yaşarım' albümüne sonunda kavuştuk. 'Belki De Dönerim'in dijitaldeki başarısının üzerine 'Bu Dünya'nın bir Corona şarkısı olmasıyla merak artıran albümde 14 şarkı yer alıyor. Şarkıların söz ve müzikleri ağırlıklı olarak Sertab Erener ve eşi Emre Kula imzalı. 'Kırık Kalpler Albümü'yle daha pop-rock, daha gitar pop ağırlıklı bir müziğe dönen Erener, 'Ben Yaşarım'da da incelikli düşünülmüş, sağlam aranjelerle, akılda kalıcı şarkılara yer vermiş. Erener'e yakışan kalitede bir albümle karşı karşıyayız. Albümle aynı adı taşıyan 'Ben Yaşarım' şahane bir giriş şarkısı olmasının dışında albümün genelindeki umutlu, sakin, olgun havayı da sırtlayacak kadar güçlü bir şarkı. 'Ben Yaşarım'daki vokal performansı Erener'e bir kez daha hayran olmamızı sağlıyor. Şarkının Sertab Erener imzalı sözleri de okulda kalıcı. Albümdeki 8 şarkının sözlerini yazan Erener, 'Aşk Ölmez'deki söz yazarlığı performansının çok daha ötesinde.

Albümde birçok 'gizli hit' var

'Ben Yaşarım' şarkısının haricinde albümde birçok 'gizli hit' yer alıyor. Ersel Serdarlı katkılı 'Farz Et' tatlı bir bahar şarkısı, ilk dinlemede melodisiyle dinleyeni mest ediyor. Albümün en çok ses getirecek şarkılarından biri 'Farz Et' kesinlikle... 'Geçer'in akılda kalan nakaratı da radyolar tarafından uzun dönemde sevilebilir. Redd grubunun solisti Doğan Duru'nun 'Koyudur Karanlığı' şarkısı Erener'in bugüne kadar kaydettiği en cool şarkılardan biri. Erener'in rock ve alternatif işleri yakın durmasını bir 'Sertab Gibi' hayranı olarak sonuna kadar destekliyorum. Sesine yakışan, albümün en güçlü şarkılarından biri 'Koyudur Karanlığı'. Can Bonomo'nun sözlerini yazdığı bir Emre Kula bestesi olan 'Anca Gidersin' de hem orijinal hali hem de rock versiyonuyla büyük bir gizli hit adeta. Uzun vadede 'Anca Gidersin'in mutlaka keşfedileceğini düşünüyorum. Sezen Aksu şarkısı 'Belki De Aşk Lazım Değildir' de yaylılar sayesinde de ufak bir 'Lal' havası katıyor albüme. Klasik Erener dinleyicilerinin de bir konser şarkısı coşkusundaki 'Hepsi Aşktan'ı çok seveceklerine yürekten inanıyorum.

En büyük bomba: 'Aç Sesini'

Gelelim albümün en büyük yıldızına... 'Ben Yaşarım'da birçok iyi şarkı bizi karşılıyor ama hiçbiri 'Aç Sesini' kadar güçlü değil. Dijital müzik platformlarında da albümün en çok dinlenen şarkılarından biri 'Aç Sesini'. Güçlü, isyankâr, cesur ve tutkulu bir şarkı 'Aç Sesini'. Sağlam ilerliyor, sert bir nakaratla golü 90'a atıyor. Erener'in 'Every Way That I Can' zaferinden sonra kaydettiği en nevi şahsına münhasır, en yenilikçi şarkılardan biri. Son 17 yılda 'Aç Sesini' kadar beni ayağa kaldıran bir şarkı dinlemedim Erener'den. Bir dinleyici olarak 'Aç Sesini'ye bayılmış vaziyetteyim. Erener'in gelmiş geçmiş en iyi şarkılarından biri olmuş 'Aç Sesini'. Erener'e sert şarkıların neden çok yakıştığını 'Aç Sesini'de bir kez daha anlıyoruz.

'Kafanı Yorma' bir tık daha iddialı olabilirdi

Peki 'Ben Yaşarım'ın zayıf halkası ne? Albümün en ticari sayılabilecek işi 'Kafanı Yorma' eğlenceli bir şarkı olsa da bütünün içindeki zayıf halka benim gözümde... 'Ben Yaşarım' gibi bir konsept albümün içinde 'İstanbul' şarkısı tadındaki 'Kafanı Yorma' fazla sırıtmıyor ancak üstüne düşen 'Kime Diyorum' dalgası, eğlencesi de yaratmıyor şarkı. Dijital müzik platformlarında şu ana kadar en çok 'Kafanı Yorma' keşfedilmiş olsa da ben bu şarkıyı albümün geneline baktığımda ister istemez biraz zayıf buluyorum. Kolay algılanabilir, birçok dinleyiciyi yakalayabilir bir şarkı olsa da 'Kime Diyorum'un gölgesinde kalıyor 'Kafanı Yorma'. Ancak üzerine düşen 'ticari başarı beklentisi'ni de en azından kısa vadede karşılayabildiğini görüyoruz rahatlıkla. Bu noktada şarkıyı uçurumun kenarından atmanın da lüzumu yok tabii ki. 'Ben Yaşarım'ın da bir 'vitrin' şarkısına ihtiyacı olmalıydı elbette. Şarkıyı doğru ve gerekli bulsam da nakarat ve sonrasındaki eğlence dozu bir tık daha fazla olabilirmiş diye düşünüyorum.

'Kırık Kalpler Albümü'nü rahatlıkla geçiyor

'Ben Yaşarım', acilen keşfedilmeyi bekleyen şahaneler şahanesi şarkılar barındırsa da, ilk etapta dinleyiciyi sarıp sarmalayan şarkıların azlığı, albümü ister istemez zorlaştırıyor. 'Ben Yaşarım'ı keşfetmek için zaman gerekiyor. Bu albümden maksimum keyifi almak için özel bir zaman yaratmanız gerekiyor. Bu zamanı ayırdığınızda Sertab Erener'e neden hayran olduğumuzun cevaplarını da rahatlıkla bulabileceksiniz diye düşünüyorum. 'Kırık Kalpler Albümü'nün aksine ilk dinlemede değil zaman içinde keşfedilecek şarkılar barındırıyor albüm. Koyu bir Sertab Erener dinleyicisi olarak 'Ben Yaşarım'ı, 'Sertab Gibi' ve 'Lal'den sonra üçüncü sıraya ekliyorum. Erener, 'Ben Yaşarım'da -'Olsun' ve 'Tek Başıma'nın bireysel başarılarına rağmen- 'Kırık Kalpler Albümü'nün yapamadığını yapıp 'Lal' ve 'Sertab Gibi' arasında bir çizgide ilerlemeyi başarıyor. Hem içten hem de sert şarkılarla karşılıyor bizleri. Erener'in müzik yolculuğuna gitar ağırlıklı pop/rock şarkılarla devam etmesini doğru buluyorum. 'Ben Yaşarım'ın da uzun vadede mutlaka kendine has bir dinleyici kitlesi yakalayacağına yürekten inanıyorum...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler