Geri Dön
Seul Belediye Başkanı Park Won-soon'un ölüm sebebi ne?

Seul Belediye Başkanı Park Won-soon'un ölüm sebebi ne?

Güney Kore'nin başkentinin belediye başkanı, ölümüyle tüm dünyayı şoke etti. Seul Belediye Başkanı'nın cansız bedenine ulaşıldı. Ancak iddialar sosyal medyayı salladı. Seul Belediye Başkanı Park Won-soon'un ölüm sebebi ne peki?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Büyük bir ihtimal yaşamına son verdi

Güney Kore'nin başkentinde yaşanan enteresan ve üzücü bir olay sosyal medyayı sallamış durumda. Kızının ihbarı üzerine polis Seul Belediye Başkanı Park Won-soon'u aramaya başlamış. Aramalar sonucunda Park Won-soon'un cansız bedenine telefon sinyalinin en son alındığı yer olan şehrin kuzeyindeki Bugaksan Dağı bölgesinde ulaşılmış. Park Won-soon'un, kaybolmadan önce toplantılarını iptal ettiği, kızına vasiyet benzeri bir mesaj bıraktığı, evden ayrıldığı, telefonunu kapalı tuttuğu ortaya çıkmış. Kendi yaşamına son verdiği ihtimali oldukça yüksek.

Tam da cinsel taciz suçlamasından sonra

Peki neden? Tam da Corona zamanında Güney Kore'de bir hayli dikkat çeken bir başarıya imza atan Park Won-soon'u ölüme götüren şey ne? İddialara göre, Park Won-soon hakkında cinsel taciz suçlaması yapılmış. Belediye başkanlığı sekreterinde çalışan bir kadının Park hakkında cinsel tacizden suç duyurusunda bulunmasının hemen ardından belediye başkanının ortadan kaybolduğu ortaya çıkmış.

Bizden ne kadar farklı değil mi?

Uzakdoğu'daki kültür bizimkinden ne kadar farklı değil mi? Bir adam, yüz kızartıcı bir suç işlediğinde ya da rezil olacağını düşündüğünde kendi yaşamına son veriyor. Halbuki Batı medeniyetlerinde her şey olabiliyorsunuz ama rezil, asla! Bir belediye başkanı Batı toplumlarında cinsel taciz suçlamasıyla karşılaştığında en fazla istifa eder. Ama bakın Kore'ye... Corona için örnek bir belediyecilik anlayışı yapıyorsunuz ama sonra cinsel taciz suçlaması yüzünden hayatınıza son veriyorsunuz. Uzakdoğu'daki kültür farkı anlaşılmaz gelebilir birçoklarına ama ben 'hatasını kabul etme cesareti, kararlılığı' sergileyen bir Uzakdoğu kültüründe yaşamayı isterdim açıkçası...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler