Geri Dön
Sia'nın başarısının sırrı ne?

Sia'nın başarısının sırrı ne?

Avustralyalı şarkıcı Sia, her ne kadar son yıllarda kendini bizlere çok göstermese de pop dünyasının vazgeçilmez isimlerinden biri. Sonunda başarısının sırrını da açıklamış. Peki Sia'nın başarısının sırrı ne?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

'Chandelier' ile ana akım pop yıldızına dönüştü

2000'li yıllarda alternatif/indie sahnesinin vazgeçilmezlerinden biri olan Sia'nın yıldızı özellikle 'Six Feet Under' dizisinin 5. sezonunun final sahnesinde kullanılan 'Breathe Me' şarkısıyla parlamıştı. 2000'li yıllarda alternatif sahnenin önemli bir müzisyeniyken bir anda dümeni pop müziğe kırmıştı. Önce başta Rihanna gibi isimlere şarkı vermiş, ardından David Guetta ile dans şarkılarında featuring yapmış, hemen akabinde de 'Chandelier' şarkısının başarısıyla -yüzünü bizlerden saklasa dahi- ana akım pop kültürünün vazgeçilmezi olmuştu.

"İlgiyi seven insanlar en çok çalışanlardır"

Sia'nın başarısının sırrını merak etmemek elde değil. İşte bu merakımızı sonlandırmış Sia. Şunları demiş: "İlgiyi seven insanlar en çok çalışanlardır. Sonra çok çalışmanın ya da başarının içindeki çocuğun ihtiyaçlarını hiçbir zaman karşılamayacağını, onu iyileştirmeyeceğini fark edersin. Ardından benlik ile hesaplaşma başlar. Zor bir iş. Benim için çalışmak, içeride yapılması gereken diğer işten tatile çıkmak gibi. İyileşmek benim yapmam gereken bir iş."

Şair ne demek istiyor?

Yani Sia demek istiyor ki, başarıya giden yol sevilme ihtiyacından doğuyor. İlgi ve sevgi arayanlar, kendilerini işlerine veriyorlar. Bu çalışma hali başarıyı getiriyor. Ama bir yandan da dikkat etmek lazım çünkü ilgi ararken içinizdeki çocuğu hırpalıyorsunuz. Hesaplaşma, barışma şart... Başarıyı daha önce birçok kez, birçok farklı biçimde tarif etti. Ama ben bugüne kadar en çok Sia'nın sözlerinden etkilendim. Onun gibi bağımlılıklarıyla, travmalarıyla birlikte yol alıp da başarıyı yakalayan çok örnek var. Ama bu kadar berrak ifade edeni yok...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler