Geri Dön
Signal üzerinden kripto para göndermek mümkün mü?

Signal üzerinden kripto para göndermek mümkün mü?

Her geçen teknolojik anlamda bir gelişme yaşıyoruz. Kripto paralar Blockchain'ler, sohbet uygulamaları derken bir bakmışız hepsi birbiriyle iç içe geçmiş. Yeni aldığımız duyumlara göre Signal kullanıcılarından kripto parayla para gönderimini test etmek için yardım istemiş. Peki Signal üzerinden kripto para göndermek mümkün mü? Gelin, hep birlikte Molatik olalım...

Fazilet Şenol
Fazilet Şenol

Kripto para gönderme özelliği


Signal, kripto para gönderme özelliğini test ettiğini cümle âleme duyurdu. Gizlilik odaklı ödemelere öncelik verdiğini belirten Signal, özelliği geliştirmek için mesajlaşma uygulamasını düzenli olarak kullanan kişilerden yardım istedi. Signal'ın geçtiğimiz gün konu hakkında yaptığı açıklama şu şekilde: "Signal'ın en son beta sürümü bugün piyasaya sürülüyor. İçeride performansı arttırmaya yönelik yapılan geliştirmeleri, hataları düzeltmek için yapılan değişiklikleri ve sessize alma ayarları ile ilgili iyileştirmeler bulacaksınız ve Birleşik Krallık'taysanız ödeme almanızı ve yapmanızı sağlayan yeni bir özellik olan Signal Payments için yardım bölümü göreceksiniz. Gizlilik odaklı ödemeler, mesaj göndermek veya almak kadar kolaydır. Bu özellik henüz deneme aşamasındadır."

Kripto para gönderme özelliği nasıl çalışıyor?


Signal, ödemelerin hızlı ve gizli olmasını ve mobil cihazlarda sorunsuz bir şekilde çalışmasını istediklerini ifade edip uygulamanın geliştiricileri, destekledikleri ilk ödeme sisteminin MobileCoin'in gizlilik odaklı ödeme sistemi olduğunu söyledi. Signal Payments'ın MobileCoin cüzdanını Signal ile bağlama işlemini inanılmaz bir şekilde kolaylaştıran bir özellik olduğunu belirten geliştiriciler, kullanıcıların yeni özellik sayesinde saniyeler içinde arkadaşlarına ve aile üyelerine para göndermeye başlayabileceğini, onlardan para alabileceğini, bakiyesini kontrol edebileceğini ve basit bir arayüz ile işlem geçmişini hızlıca gözden geçirebileceğini belirtti.


Güvenlik konusunda hızlı adımlar


Amaçlarının kullanıcı verilerini kendi ellerinde değil kullanıcının elinde tutmak olduğunu söyleyen Signal, kullanıcının işlem geçmişi ve benzeri bilgilerine erişim olanağının olmadığını da sözlerine ekledi ve başka bir uygulama ya da hizmete geçmek isteyenlerin parasını istediği zaman aktarabileceğini ifade etti.

WhatsApp'ın gizlilik sözleşmesinden sonra en çok rağbet Signal'e oldu. Anlaşılan o ki WhatsApp'ın bu açıklığından yararlanan en büyük mesajlaşma uygulaması Signal diyebiliriz. Gün geçtikçe de gizlilikteki hassasiyetini arttıran, insanlara güven duygusunu hissettiren en güvenilir uygulama olma yolunda yürüyor gibi. WhatsApp'tan Signal'e hızlı bir geçiş yapacak mıyız? WhatsApp ne zaman tarihe karışacak? Merakla bekliyoruz...

Fazilet.Senol@milliyet.com.tr
twitter.com/SenolFazilet
instagram.com/SenolFazilet

Benzer İçerikler