Geri Dön
Şimdiki zamanın hikayesi: 'An'ı yakala!

Şimdiki zamanın hikayesi: 'An'ı yakala!

Hayatın tadını çıkartabilmenin en önemli koşulu 'an'ı yakalayabilmek. 'Ölü Ozanlar Derneği' filminde Robin Williams'ın canlandırdığı karakter "Carpe Diem!" yani "Anı yakala!" derken haklıydı. Peki bunu ne kadar başarabiliyoruz? Bizi şimdiki zamanın hikâyesini anlatmaktan alıkoyan ne?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

'An'a odaklanmak

Google'ı açıp "Mutlu olmanın yolları" başlıklı bir yazıyı tıklamayanız var mı? Başımıza gelen onca talihsizlikten sonra "Acaba ne yapsam da mutlu olsam, kafama hiçbir şey takmasam" arayışları içinde boğulmuş durumdayız. Halbuki durup bir nefes almamız gerekiyor. Ve bunu yapabilmenin en önemli yolu da 'an'a odaklanmak elbette!

İşin sırrı şimdiki zamanda

Ne geçmiş ne de gelecek... Biliyorum, sizden imkânsızı istiyorum. Geçmişte yaşadığımız acı dolu hatıraları hiç düşünmemek... Ya da geleceğe dair kaygılarımızı minimumda tutmak. Kolay değil. Ama inanın sırrı çok basit: Şimdiki zaman! Şimdiki zamanda kalabiliyorsanız, sadece içinde bulunduğunuz mekandaysanız, çevrenin tadını çıkartabiliyorsanız aslında siz mutluluğa yaklaşmışsınız demektir. Ne geçmiş ne de gelecek... Sadece ana odaklanmanız yeterli huzuru yakalamak için.

'Şimdiki zamanın hikayesi'ne ne dersiniz?

Peki mutluluğun bir adım daha ötesine varmaya, şimdiki zamanın hikayesini yazmaya ne dersiniz? Anılar, paylaştıkça güzel. 'An'da yakaladığınız mutluluğu coşkuyla paylaşmaya "Evet!" diyorsanız işte size büyük bir fırsat! Milliyet Gazetesi Fotoğraf Servisi Müdürü Bünyamin Aygün, Milliyet Pazar'daki köşesinde şimdiki zamanın hikayesine yer veriyor. Anı yakalayanların çektiği fotoğraflar yayınlanıyor ve ortaya şimdiki zamanın iz bırakan hikayesi ortaya çıkıyor.

Yapmanız gereken tek şey...

Yapmanız gereken tek şey manzaranın tadını çıkartmak, anı ölümsüzleştirmek ve elbette fotoğraf çekmek...

Şimdiki zamanın hikayesi: Anı yakala

Çektiğiniz fotoğraflar anında Milliyet.com.tr'deki Sizden Gelenler köşesinde yayınlansın, anılar paylaştıkça güzel!

O zaman yapmanız gerekenler sadece şu:

FOTO yaz 6688'e gönder

Gelen mesaja tıkla,

Sevdiklerinin fotosunu yükle!

(Ücretlendirme bedeli sadece 3.6 TL)

Anı yakalamak isteyenler, sizleri bekliyoruz!

Benzer İçerikler