Geri Dön
Suudi Arabistan atağa geçti: Kadın futbol ligi kuruyorlar

Suudi Arabistan atağa geçti: Kadın futbol ligi kuruyorlar

Suudi Arabistan'da futbol ligi kuruluyor, hem de kadın futbol ligi! Evet, evet yanlış okumadınız! Daha iki sene öncesine baktığınızda stadyumlara dahi giriş izni olmayan Suudi Arabistan kadınlarının şimdi resmi bir futbol ligine kavuşmaları müthiş bir haber değil mi? Suudi Arabistan'daki kadın liginin kurulması neler getirebilir?

Selin Ceylan
Selin Ceylan

Suudi Arabistan, kadın futbol ligini kuracağını resmi bir şekilde duyurdu… Baktığımızda kadınlar iki sene önce stadyuma giremiyorlardı, şimdi futbol lig kuruyorlar. Şahane haber!

Haberin Devamı

Suudi hükümetine bağlı spor federasyonlarından yapılan açıklamada, "Ligin kurulma amacı kadınların spora katılımlarını ve kadınların spor alanlarındaki başarılarının görülmesini sağlamak" ifadeleri yer aldı. Acaba devamı gelecek mi bu güzel açıklamaların? Lütfen gelsin çünkü!

Yol uzun ama nasıl güzel...

Biliyorsunuz ki kadınların futbol stadyumlarına girmelerine Ocak 2018 itibariyle izin verilmişti, aynı yıl araba kullanmalarına da izin verildi. Bununla birlikte, Suudi Arabistan’da kadın hakları konusunda alınması gereken hâlâ çok yol var. Yol uzun ama nasıl güzel…

Suudi Arabistan'dan son dönemde güzel haberler geliyor. İnsan hem seviniyor hem de biraz sinirleniyor. Önce sevindirici gelişmeleri hatırlayalım: Geçen yıl yürürlüğe giren bir kraliyet yönetmeliğiyle kadınların ülke dışına yanlarında bir erkek olmadan çıkmalarının önündeki engeller kaldırıldı. Restoranlardaki kadın ve erkeklerin ayrı yerlerden girip ayrı yerlere oturmaları ayrımına da son verildi. Hayır tabii ki böyle bir şeyin kabul edilmesine sinirlenmiyorum. Bu zamana kadar kadınların nasıl böyle yaşayabildiklerine nasıl buna katlanabildiklerini anlamaya çalışıyorum hepsi bu.

Haberin Devamı

Olumlu adımları takip etmeliyiz

Bu gelişmelere sevinip bir nebze olsun umutlansak da,Suudi hükümeti 'reform' adı altında kadınlara yönelik yasakların bazılarını kaldırsa da bazı kadın hakları savunucuları hâlâ hapiste yargılanmaya devam ediyor. Suçları neydi araba kullanmak istemeleri mi yoksa tek başına başka ülke görmek istemeleri mi? Anlamak bir hayli zor. Suudi Arabistan'da kadın haklarına yönelik güzel haberler duysak da yukarıda da söylediğim gibi daha alınacak çok yol var. Sinirlerimize hakim olmalı ve bu süreçte atılacak bütün olumlu adımların takibinde olmalıyız diye düşünüyorum...

selin.ceylan@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler