Geri Dön
Tekvando nedir?

Tekvando nedir?

Birçoğumuz belirli dövüş sporlarını biliyoruzdur. Fakat tekvando tam olarak dövüş sporu değil. Hem savunma sanatı hem de savunma sporu olan tekvandonun tam olarak ne demek olduğuna gelin Molatik olalım...

Kurabiye Canavarı
Kurabiye Canavarı

Tekvando nedir?

Tekvando, Kore kökenli bir Uzak Doğu savunma sanatı ve sporudur. Yaklaşık 1400 yıllık bir geçmişe sahip olan Tekvando, birbirinden ayrı iki sistem olan ‘Ayak Sistemi’ ile ‘Yumruk Metodu’nun birleşmesiyle oluşmuştur. Tae, ‘tekme’ veya ‘ayakla yapılan vuruş’; kwon, ‘yumruk’ veya ‘elle yapılan vuruş’; do, ‘iyilik, doğruluk, fazilete giden yol’ anlamına gelmektedir. ‘Taekwondo'nun kelime anlamı ise el ve ayak yoludur.

Tekvandonun kişiye katabileceği en iyi özellik özgüvendir. Bu özgüven birilerine saldırmak veya ukalalık yapmanın aksine hayatta daha sakin olmayı ve olaylar karşısında sağlam durmayı sağlar. Böylelikle kişi çevresinde ailesi ve arkadaşları tarafından takdir edilebilecek bir konuma sahip olur. İkinci olarak ise disiplin. Disiplin, hayatımızdaki en önemli unsurlardan biri. Disiplin bizi başarıya götüren yolda en büyük rolü oynayanların arasında yer alır ve Tekvando size bunu fazlasıyla katar.

Tekvandoda ayaklar ellere göre daha çok kullanılır. Amaç ne tamamen savunma ne de atak yapmaktır. Savunmayı yaptıktan sonra en hızlı şekilde atak yapabilirsiniz veya savunmaya bile gerek kalmadan hızla atak yapıp karşı tarafı etkisiz hale getirebilirsiniz. Tamamen savunma ve atağı bu derece eşit içinde barındıran nadir sporlardan biridir.Teknikler ise kişinin seçimleriyle şekillenir. Tekvandod kalıplaşmış teknikler bulunur ve bu teknikleri kendi kafanızda kurduğunuz sırayla uygulayıp kendi stilinizi yaratabilirsiniz.

Benzer İçerikler