Geri Dön
Tom Cruise'un geri çevirdiği roller ne?

Tom Cruise'un geri çevirdiği roller ne?

Dünyaca ünlü oyuncu Tom Cruise, hepimizin bildiği ve birçok kez izlediği filmlerin başrol oyuncusu. Fakat Tom Cruise, bir o kadar da bildiğimiz filmlerde oynamayı reddetmiş. Peki Tom Cruise'un geri çevirdiği roller ne? Gelin Molatik olalım...

Kurabiye Canavarı
Kurabiye Canavarı

Öyle projeler var ki...

Her birimiz şu zamana kadar birbirinden önemli birçok film izledik ve kabul edelim ki bu filmlerden bazılarında elbette ki Tom Cruise’u gördük. Fakat bu yazı onunla ilgili değil. Çünkü Tom Cruise, aynı zamanda hepimizin bildiği birçok projeyi de geri çevirmiş. Tabii ki geçerli sebepleri vardır fakat öyle projeler var ki insan şaşırmadan edemiyor.

'Bir şeyi yaptığımda onu doğru yapmak isterim'

Bunlardan ilki Marvel Sinematik Evreni’nin en ikonik karakterlerini biri olan Iron Man. Robert Downey Jr.’ın canlandırdığı Tony Stark, zaten hepimizin zihninde çok kalıcı bir yer etti. Fakat film daha proje halindeyken Tom Cruise ile de görüşülmüş ve Tom Cruise, rolü "Bu olmayacak, benimle değil, hayır… Bir şeyi yaptığımda onu doğru yapmak isterim. Bir şeye kendimi verirsem, özel olacağını bildiğim şekilde yapılmalı. Ve ayarlandığı sırada bana işe yarayacakmış gibi hissettirmedi." diyerek geri çevirmiş.

Esaretin Bedeli, Akıl Oyunları ve daha birçok film...

Tim Robbins ve Morgan Freeman’la özdeşleşen Esaretin Bedeli (The Shawshank Redemption) filminde Andy Dufresne karakteri de ilk olarak Tom Cruise’a verilmek istenmiş. Filmin yapımcısı Rob Reiner, rolü Cruise’a önermek istese de filmin yönetmeni Frank Darabont’un farklı fikirleri varmış. Ayrıca Johnny Depp dendiğinde akla ilk gelen birkaç rolden biri olan Edward Scissorhands için de ilk olarak Tom Cruise düşünülmüş. Her ne kadar filmin yönetmeni Tim Burton ve Cruise karakter üzerine konuşmak üzere bir araya gelse de rolü Depp canlandırmış.

Bir şaşırtıcı film ise Akıl Oyunları. Nobel ödüllü matematikçi John Nash’in hayatının konu alındığı Akıl Oyunları (A Beautiful Mind) için Russell Crowe’dan önce Tom Cruise düşünülmüş. Fakat Tom Cruise, Vanilla Sky filmi için rolü geri çevirmiş.

Benzer İçerikler