Geri Dön
Transkript nedir?

Transkript nedir?

Yurt içi ya da yurt dışı fark etmeksizin eğitim süreci boyunca her zaman önemli bir belge niteliği taşıyan transkript, insanların resmi ya da özel kurumlara başvururken karşısına çıktığı belgelerden bir tanesi. Peki tam olarak transkript nedir? Gelin Molatik olalım...

Kurabiye Canavarı
Kurabiye Canavarı

Transkript nedir?

Transkript, temel olarak not dökümü olarak ifade edilebilir. Mezun olunan eğitim kurumunda alınan tüm dersler, notları ile birlikte bu dökümde listelenmiştir. Ders ismi, dersin alındığı dönem, dersin sınavlarında alınan notlar ve bu notların harf düzlemindeki karşılıkları, transkript üzerinde açık bir şekilde belirtilir. Belgenin sonunda ise transkriptin işaret ettiği dönemlerde alınmış genel not ortalaması gibi değerler de bulunur.

Transkript nerelerde kullanılır?

Transkript belgesinin talep edileceği birçok durumdan bahsetmek mümkündür. Askerlik işlemlerinde, staj başvurularında, bazı iş başvurularında, akademik personel alımlarında ve yüksek lisans başvurularında talep edilen transkript belgeleri, beyan edilmesi zorunlu olan birkaç belgeden bir tanesidir. Mezun olunduğu takdirde mezuniyet durumuna da bir kanıt niteliği taşıyan not döküm belgeleri, eğitim durumunu ve yeterliliği sunmak için kullanılır.

Benzer İçerikler