Geri Dön
Tripod nedir?

Tripod nedir?

Artık herkes istediği zaman elindeki telefonla video çekebiliyor. Hatta bu durum bir süre sonra o kişilerin mesleği haline bile gelebiliyor. Fakat bunun için belirli aletlere ihtiyaç duyuluyor. Bunlardan önemli bir aksesuar olan tripod ise birçok insan tarafından araştırılıyor. Peki tripod nedir? Gelin Molatik olalım...

Kurabiye Canavarı
Kurabiye Canavarı

Tripod nedir?

Fotoğraf makinesini veya kamerayı dengeli bir şekilde sabitlemeye yarayan ve 3 ayaktan oluşan alete tripod adı verilir. Özellikle profesyoneller için olmazsa olmaz bir alet olan tripod, kelime olarak “üç ayak” demektir. 3 ayak hususunun önemi ise 4 bacaklı bir masanın bir ayağı kısa olursa o masa sallanacakken 3 ayaklı olursa, bir ayağı kısa bile olsa sallanmaması.

Genellikle titreşimin istenmediği video çekimleri ile netliğin önemli olduğu manzara fotoğrafları, mimari fotoğraflar, az ışıklı ortamlar, gece çekimleri, uzun pozlama ve zaman-atlamalı (time-lapse) çekimlerde net görüntü alabilmek için veya makro çekerken focus stacking yapabilmek için tripod kullanılması gerekmektedir ve tripodlar kolay taşıyabilmek için açılıp kapanır şekilde -çubuk anten gibi- yapılmaktadır.

Benzer İçerikler