Geri Dön
Twitter'a story özelliği neden geldi?

Twitter'a story özelliği neden geldi?

Sosyal medyanın gücü her geçen gün artıyor. Haliyle birçok ‘yeni’ özellikler de uygulamalara gelebiliyor. Son özellikse Twitter’ın story (hikaye) özelliği oldu. Peki, Twitter’a story özelliği neden geldi? Molatik olduk Twitter’ın story özelliğine…

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

Her şey Snapchat’in ortaya çıkmasıyla başladı aslında. 2016 yılında Mark Zuckerberg Snapchat’i satın almak istedi. Uzun süre de uğraştı ancak Snapchat satışa yanaşmadı. Mark da “Sen misin Snapchat’i satmayan!” deyip Snapchat özelliğini Instagram’a getirdi.

Haberin Devamı

Bununla kalmadı tabii

Instagram’da artık story (hikaye) dediğimiz bir mod vardı ve kısa sürede çok tuttu. İnsanlar normal post olarak paylaşamadıkları şeyleri story olarak attılar. Snapchat kullanımı düşmeye başladı. Eeee Mark’a satacaktın o programı, adam gözünün yaşına bakmadı. Sonra Facebook ve WhatsApp için de geldi bu özellik. İnsanlar çok fazla paylaşım yaptılar, yapmaya devam ediyorlar.

Son trene binen Twitter oldu

Uzun süredir insanların kullandığı story özelliğini bir tek Twitter getirmemişti. O da son güncellemeyle bu kervana katıldı. Bir gecede herkes story atmaya başladı. Peki, Twitter’a story özelliği neden geldi?

İlk olarak bakacağımız konu ticari kaygı. Çok sayıda firma Twitter’ı aktif olarak kullanıyor. Özellikle ticari hesaplar bu özellik sayesinde takipçilerine daha aktif ulaşabilecekler. Bu da ticari bağlamda avantajlı olacak. Ama şunu da göreceğiz, ‘fenomen’ hesaplar saçma sapan viral reklamlarını buradan paylaşıp bizi iyice bıktıracaklar.

Haberin Devamı

Bol miktarda saçmalık göreceğiz

Twitter’ın story özelliği saçmalıkları da beraberinde getirecek gibi. Saçma salak diyalogları tweet atmak yerine story’de paylaşacaklar. “Sevgilinizi almaya geldim”, “Benim gibi fiziği olmayan da halay çekmesin”, “Kalbimi bıraktım” gibi alakasız, saçma şeyleri oraya taşıyacaklar. Son tweetini ekran görüntüsü alıp paylaşanlar da olacak, Instagram’da son postunu paylaşanlar gibi.

Neyse, bakalım Twitter’ın bu adımı nelere sebep olacak? İzleyelim görelim…

selcuk.bulut@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler