Geri Dön
Twitter Instagram'la entegre mi oluyor?

Twitter Instagram'la entegre mi oluyor?

Hangi sosyal medya platformunu kullanırsanız kullanın bir şekilde yolunuz Instagram'a düşüyor. Bu vakte kadar aldığımız bütün tweet görüntülerini silelim çünkü artık Twitter da Instagram'la entegre oluyor. Peki bu entegre işlemi nasıl olacak? Acaba bir sonraki adım Twitter'ı satın almaya kadar gider mi? Gelin hep birlikte Molatik olalım...

Fazilet Şenol
Fazilet Şenol

Twitter da...


Instagram story belki de en sık kullandığımız sosyal medya butonu olabilir. Spotify başta olmak üzere de zaten birçok uygulamanın yolu Instagram'a düşüyor. Fakat bu zamana kadar Twitter'ın Instagram'a yolunun düşeceğini düşünmemiştim. İkisi de birbirinden çok ayrı mecralardı lakin yeni bir karar daha alınmış.


Instagram gönderisi olarak...


Bu adım da Twitter'dan gelmiş. Yeni gelen özellikle birlikte artık attığınız ya da atılan herhangi bir tweet'i doğrudan Instagram hikâyenize çıkartma şeklinde paylaşabiliyorsunuz. Bu, tweet ilgili bir fotoğraf veya tweete kendi yorumunuzu katabileceğiniz gibi hikayenizdeki herhangi bir şeyin üzerine ekleyebileceğiniz anlamına da geliyor. Yeni özelliği kullanmak için bir tweet'teki paylaşım simgesine dokunmanız ve göndermeden önce 'Instagram Hikayeleri'ni seçmeniz yeterli.


Ek olarak, Twitter ayrıca bir Tweet çıkartmasını Instagram hikayelerden farklı olarak Instagram gönderisi olarak paylaşma seçeneğini de test ediyor. Görünüşe göre bu özellik resmi olarak piyasaya sürülmeden önce bazı iOS kullanıcıları için bir beta çalıştırması olarak zaten sunulmuş.

Tek bir sosyal mecra olur mu?


Uzun lafın kısası birbirlerine iyice harmanlanıyorlar diyebiliriz. Ne dersiniz yakında Twitter da satın alınır mı? Zaten hepsi birbirinin özelliklerini birbirlerine harmanlıyorlar. Instagram'ı hiç söylemiyorum bile. Twitter'a da gelen hikâye özelliğinden sonra böyle bir karar almak biraz ama bütün sosyal medya ağları tek bir elden yönetiliyormuş hissi uyandırdı. Her an her şey olabilir. Beklemede kalalım.


Fazilet.Senol@milliyet.com.tr
twitter.com/SenolFazilet
instagram.com/SenolFazilet

Benzer İçerikler