Geri Dön
Twitter trollerini tespit etmek mümkün mü?

Twitter trollerini tespit etmek mümkün mü?

Twitter, gündem takibi yapmak hatta gündem oluşturmak için en doğru sosyal medya platformu diyebiliriz. Keşke bir de troll'ler olmasa... Peki Twitter'daki trolleri tespit etmenin kolay bir yolu var mı?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Trollük savaşı

Trollük mevzusu, sosyal medyanın yaygınlaşmasından sonra hayatımıza dahil oldu. Klavye delikanlılığının bir üst mertebesi olan bu troller, bilhassa kendilerine Twitter'da bir yurt edindi. Neden? Çünkü Twitter, gündem takibi yapmak hatta gündem oluşturmak için en doğru sosyal medya platformu. Hashtag'ler eşliğinde muazzam bir trollük savaşı dönüyor düzenli aralıklarla.

Farkları tespit ediyormuş

Peki Twitter trollerini öyle şipşak tespit edebilmek mümkün mü? Araştırmacılara göre bu sorunun cevabı evet... Uzmanlar yepyeni bir algoritma yardımıyla trollerin yalnızca 50 tweet'te hemen fark edilebildiklerini ve yakalanabileceklerini açıklamış. Bu çalışmanın temelinde trollerin kullandığı 'ayırt edici' ve tekrar eden sözcük kullanımları yer alıyormuş. Yani troll mesajlarındaki öne çıkan kalıplar ile gündelik mesajlar arasındaki fark tespiti yapılıyormuş.

Zaman gösterecek

Twitter'daki troll'lerle başa çıkabilmiş için henüz daha çok erken. Geliştirilen algoritmanın işe ne kadar yarayacağını zaman gösterecek. Ancak trollük mevzusunun algoritmalarla kısa vadede çözüme kavuşturulabileceğine inanmak da biraz hayalcilik olur. Şu anda troller ses getiren provokasyona imza atıyorlar belki ama birçok kişi de "Eh" deyip geçebiliyor. Trollük mevzusu, sosyal medya kültürünün tabiatında var biraz. Başa çıkabilmek gerekli ama çok da etkili sonuçlar doğurabilir mi, orası biraz şüpheli...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler