Geri Dön
Zeynep Bastık 'Bir Daha' ile neyi kanıtladı?

Zeynep Bastık 'Bir Daha' ile neyi kanıtladı?

Zeynep Bastık, 'Uslanmıyor Bu' ve 'Her Mevsim Yazım' gibi akustik şarkılarla radyoların gözdesi olmuş durumda. Şarkıcı bu kez 'Bir Daha' ile karşımıza çıktı. Peki Zeynep Bastık'ın 'Bir Daha' şarkısı neyi kanıtladı?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Radyoları fethetti

Zeynep Bastık son dönemin en büyük çıkışlarından birini yakaladı. Ortalık rap'ten geçilmezken istikrarlı bir şekilde 'özlenen pop' yapan Bastık, cover'lardan sonra kendine müthiş bir yol çizdi. Sezen Aksu imzalı 'Uslanmıyor Bu' şarkısıyla radyoları fetheden Bastık, 'Uslanmıyor Bu'nun Almanya'daki kuzeni diyebileceğimiz 'Her Mevsim Yazım'la da radyolardaki başarısını devam ettirdi. 'Fırça' şarkısıyla radyoları zorlayan Bastık, Youtube coverlarıyla yakaladığı ivmeyi kendine doğru şarkılar seçerek, başarısını katmerleyerek sürdürüyor.

Kendini 'Bir Daha' dinlettiriyor

Bastık'ın en büyük sürprizi ise 'Bir Daha' ile geldi. Sözü ve müziği Çağrı Telkıvıran ve Oğuzhan Koç imzalı 'Bir Daha' özellikle düzenlemesiyle dikkat çekmeyi başarıyor. Serhat Şensesli döktürmüş şarkıda. 'Funk pop' diyebileceğimiz şarkı gitarlarıyla, köprüsü ve nakaratıyla kendini "Bir daha!" dinlettiriyor. Şarkının en büyük artısı su gibi akıp gitmesi. Kusursuz bir prodüksiyon. Tek dezavantajı ise 'Uslanmıyor Bu' ya da 'Her Mevsim Yazım' kadar 7'den 70'e geniş bir dinleyici kitlesine hitap etmek yerine ağırlıkla yabancı müzik dinleyen kitleye ve Z kuşağına hitap etmesi. 'Bir Daha'nın önceki Bastık şarkıları da geniş kitlelerce sevilmesi -kısa vadede- biraz zor gözüküyor. 'Bir Daha' ilk etapta genç kitleyi yakalıyor. Uzun vadede genel dinleyiciye hitap etmesi için ise biraz zaman gerekiyor.

Sadece akustikler olmamalı...

Ancak Zeynep Bastık, 'Bir Daha' ile asıl hitap etmesi gereken kitleye sesleniyor. Bastık, gençliğinin avantajını 'Bir Daha' gibi şarkılarla, sound'larla kanıtlamalı. Evet, 'Uslanmıyor Bu' annelerimiz, babalarımız tarafından da sevilip benimsenebilir. Ama Bastık'ın Türkçe pop'a getireceği yenilik funk ritimler olmalı. Serhat Şensesli'nin düzenlemesiyle müthiş bir şarkıya dönüşen 'Bir Daha'daki funk sound, Zeynep Bastık'ın diskografisinde ayrı bir yerde. Bu sound ona çok yakışmış. Dilerim şarkıcı bu yoldan yürümeye devam eder ve "Zeynep Bastık sound'u" sadece akustik şarkılardan değil bu tarz dans ve funk şarkılarla da sürer.

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler