Gündem Bakan Yerlikaya: Fetövari tuzakları yerle bir edeceğiz

Bakan Yerlikaya: Fetövari tuzakları yerle bir edeceğiz

15.05.2024 - 15:22 | Son Güncellenme:

Ankara’da suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan’a yönelik soruşturma kapsamında emniyet ayağında çarpıcı gelişmeler yaşanıyor. Açığa alınan üç üst düzey polis müdürü ile bir komiser ve bir polisin evinde dün arama yapıldı. Mülkiye başmüfettişleri devrede. Gelişmelerin ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan konuyla ilgili son dakika açıklaması geldi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı X'ten açıklama yaptı. Yerlikaya, "Kimler, terör örgütleri ve onların uzantılarıyla, organize suç örgütleriyle bir olup, FETÖ taktikleriyle Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve siyasilerimize, sosyal medya destekli 'oyun kurmaya' çalışıyorsa; onların oyunlarını da kurdukları tuzakları da yerle bir edeceğiz." dedi.

Haberin Devamı

"O DÜZENLERİNİ BAŞLARINA YIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde organize suç örgütlerine, şehir eşkıyalarına, uluslararası kartel haline gelmiş zehir tacirlerine, uluslararası örgütlenmiş göçmen kaçakçılarına, yabancı istihbarat servisleriyle irtibatlı illegal yapılara ve suç odaklarına göz açtırmadıklarını, açtırmayacaklarını belirten Yerlikaya, "Bu mücadelemizi kimler engellemeye çalışıyorsa, kimler FETÖVARİ gizli tanık taktikleriyle kendi karanlık düzenlerinin hakim olmasını istiyorsa, onların o düzenlerini de başlarına yıkıyoruz, yıkmaya da devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Hangi kurum içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, hükümete ve siyasilere yönelik yapılanma varsa, sonuna kadar gidip, o yapıları tespit edip adalete teslim edeceklerini belirten Yerlikaya, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Mülkiye Müfettişlerinin ilgili raporu kısa süre içinde tamamlanacak. Atılan her adımı, telefon kayıtlarını tek tek inceliyorlar. Hazırlanan bu raporu en ince ayrıntısına kadar kamuoyu ile de paylaşacağız. Ve gereğini yapacağız.

Aziz Milletimiz müsterih olsun; nasıl Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) ve FETÖ ile mücadelede hainlerin inlerine kadar girdiysek; bu suç odaklarını da saklandıkları her delikten bulup çıkartacağız."

GÖREVDEN ALINAN 3 POLİS MÜDÜRÜ GÖZALTINA ALINDI

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin iddialarda adı geçen ve Kaplan’ın avukatı ile buluştukları öne sürülen Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı M.Ç., Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü K.Ö. ve Şube Müdür Yardımcısı Ş.D., İçişleri Bakanlığı tarafından geçen hafta görevden uzaklaştırılmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da üç emniyet mensubu hakkında resen soruşturma başlatıldı. “Suç işlemek için anlaşmak”, “Adil yargılamayı ve tanığı etkilemeye teşebbüs”, “Görevi kötüye kullanma” ve “Suçluyu kayırma” suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında emniyet görevlilerinin evlerinde arama yapıldı. Aramalarda bazı dijital materyallere el konuldu. Gözaltına alınan polis müdürleri M.Ç., K.Ö. ve Ş.D. mevcutlu olarak savcılığa götürüldü.