Diğer Masa tenisinin yıldızı, milli takıma şampiyonluk getirdi

Masa tenisinin yıldızı, milli takıma şampiyonluk getirdi

15.05.2024 - 09:06 | Son Güncellenme:

Uluslararası başarıları ile masa tenisinin genç yıldızları arasına adını yazdıran Kuzey Gündoğdu, elde ettiği zaferlerle dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Eti Bakır’ın desteklediği Kastamonu Masa Tenisi Kulübü’nün oyuncusu Kuzey Gündoğdu, milli formayla katıldığı ETTU Europe Youth Series 2024 Masa Tenisi Müsabakaları’ndan 3 madalya ile dönerek takımına şampiyonluk getirdi.

Masa tenisinin yıldızı, milli takıma şampiyonluk getirdi

 

Temsil ettikleri branşlarda dünyanın prestijli ve büyük spor organizasyonlarından madalya ile dönen genç sporcular ülkemizi gururlandırmaya devam ediyor. Küçük yaşta büyük başarılara imza atan sporculardan biri de Eti Bakır’ın desteklediği Kastamonu Masa Tenisi Kulübü’nün 13 yaşındaki milli takım oyuncusu Kuzey Gündoğdu. Özellikle Anadolu’da yaşayan yetenekli genç yıldızların Türk sporuna kazandırılmasını milli bir sorumluluk olarak gören Eti Bakır, Kuzey Gündoğdu’nun yetiştiği Kastamonu Masa Tenisi Spor Kulübü ve Kastamonu Dinamik Spor Kulübü’ne sezon boyunca destek sponsorluğunu üstleniyor.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde başarılarına bir yenisini daha ekleyen masa tenisinin genç yıldızı Kuzey Gündoğdu, U13 Milli Takımı ile katıldığı ETTU Europe Youth Series’te U13 çift erkeklerde altın, U13 ferdi mücadelelerde gümüş madalya kazanırken, U13 Milli Takımı ile de turnuvada şampiyonluğu yaşayarak 2’si altın, 1’i gümüş toplam 3 madalyanın sahibi oldu.

Uluslararası Masa Tenisi Federasyonu tarafından Fransa’nın Metz kentinde düzenlenen Puanlı WTT Youth Contender 2023 şampiyonasında üçüncülük madalyasının sahibi olan Kuzey, Avrupa yetenekleri seçim kampında Avrupa’nın en iyi sporcuları arasına girerek; Çekya, Slovakya, Gürcistan gibi ülkelerde düzenlenen turnuvalarda ülkemizi temsil etmişti. Bu yıl da Avrupa’dan başarıyla dönen Kuzey, 11-14 Ocak tarihleri arasında Avusturya’nın Linz kentinde başlayan WTT Youth Contender Linz yarışmasında U13 Yaş Tek Erkek kategorisinde üçüncülük, 13-17 Mart tarihleri arasında da WTT Youth Contender Bulgaristan Panagyurishte yarışmasında U13 Tek Erkekler kategorisinde şampiyonluk elde etti.

Haberin Devamı

ETİ BAKIR GENÇLERİ GELECEĞE KAZANDIRIYOR

ETTU Europe Youth Series 2024 Masa Tenisi Müsabakaları’ndan şampiyonlukla dönen Kuzey Gündoğdu, “Yurt içinde ve yurt dışında elde ettiğimiz bu başarılar bizim için gurur verici. Takımımıza inanan ve bizi destekleyen Eti Bakır’a teşekkür ederim. Bu şansı en iyi şekilde değerlendirerek hem kulübüme hem de görev aldığım her müsabakada milli takımımıza daha büyük başarılar kazandırmak en büyük hedefim” diyerek anlamlı mesajlar verdi.

AVRUPA ŞAMPİYONASI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Ülkemizin doğusundan batısına birçok bölgesinde keşfedilmeyi bekleyen çocuk ve genç yaşta sayısız cevher olduğunu belirten Kastamonu Masa Tenisi Spor Kulübü Başkanı Nermin Şenol ise “Genç sporcularımıza sunulan destekler son derece kıymetli. Genç sporcular desteklendikçe, Türk sporunun geleceği daha da parlayacak. Kastamonu Masa Tenisi Spor Kulübü’müzde ikisi Süper Lig, diğeri ikisi de

3. Lig’de mücadele vererek bizleri gururlandıran dört takımımız var. Ülkemizi masa tenisi sporunda temsil eden takımlarımız, Eti Bakır’ın sponsorluk desteğini de arkasına alarak, Avrupa’da da büyük başarı hikayeleri yazıyor. İki yıldır ülkemizi Avrupa’da gururlandıran Kuzey, hem takım arkadaşlarına hem de amatör kulüplerde mücadele veren birçok sporcuya ilham oluyor. 22-26 Mayıs tarihleri arasında Romanya Bükreş’te gerçekleştirilecek olan U13 Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek olan milli sporcumuzun, bu karşılaşmadan da başarıyla döneceğine inancımız tam. Genç sporcularımızın göğsümüzü kabartacak, yüzümüzü güldürecek ve sonraki nesillere ışık tutacak nice başarılara daha imza atacağına gönülden inanıyorum” diye konuştu.

Yazarlar