Merkez Niğde Belediyesi'nden ücretsiz üniversiteye hazırlık kursu

Niğde Belediyesi'nden ücretsiz üniversiteye hazırlık kursu

15.05.2024 - 16:39 | Son Güncellenme:

Niğde Belediyesi'nden ücretsiz üniversiteye hazırlık kursu

Niğde Belediyesinden ücretsiz üniversiteye hazırlık kursu

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA)-NİĞDE Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliğini ön planda tutarak, üniversiteye hazırlanan gençler için ücretsiz 'Üniversiteye Hazırlık Kursları' düzenleyecek.

Niğde Belediyesi’nin Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenleyeceği kurslara yönelik kayıtlar, 100'üncü Yıl Millet Kütüphanesi’nde alınmaya başladı. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce düzenlenecek olan Üniversiteye Hazırlık Kursları, hafta içi her gün 09.00-18.00 saatleri arasında verilecek. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesindeki eğitimciler tarafından verilecek hazırlık kurslarında, Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Fizik, Sosyal Bilimler, Coğrafya ve Biyoloji gibi temel derslerin yanı sıra sınava hazırlıkta eksik konuların tamamlanmasına yönelik ders programları da yer alacak.

4 YILDA 4 KÜTÜPHANE

Belediye Başkanı Emrah Özdemir, düzenleyecekleri kurslarla ilgili yaptığı açıklamada, eğitime ve öğrencilere verdikleri destekleri her yıl artırdıklarını ve eğitime değer katan projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini belirtti. Son 4 yıl içerisinde 4 kütüphane açarak, tüm öğrencilerin yeni nesil kütüphanelerde ders çalışmalarına olanak sağladıklarını belirten Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Her yıl okullarda ihtiyaç sahibi öğrencilerimize kırtasiye yardımı yapıyoruz. Kütüphanelerimizde imkanı olan ve olmayan tüm gençlerimizin, nezih ortamlarda ders çalışmalarını sağlıyoruz. Şimdi de dershanelere gitme imkanı olmayan öğrencilerimiz için üniversiteye hazırlık kursları açıyoruz” dedi.

Başkan Özdemir, kayıtlar tamamlandıktan sonra üniversite sınavlarının yapılacağı tarihe kadar kursların devam edeceğini de sözlerine ekledi. (DHA)

FOTOĞRAFLI