Galatasaray’ın içindeki İrlandalılar

Haberin Devamı

Başkan Dursun Özbek, Galatasaray’a tarihinin en parlak dönemini yaşatıyor. Bu sadece futbolda değil, maddi olarak da şu an kulübe oluk oluk para akıyor. Kurduğu futbolcu kadrosu, Türkiye standartlarının çok üzerinde. Bunu hiç kimse inkar edemez.
Bir hafta sonra kongre var. Seçim öncesi bu kadar başarılı bir başkana, ‘Florya’daki arsaları kimseye peşkeş çekemezsin’ diye hakaret edilmez. Şu an kavga ortamı yaratmak hiç hoş değil ve doğru da değil. Süheyl Batum adaylığını açıkladığı zaman bu büyük kulüp tek başkan adayıyla seçime girmeyecek diye sevindim. Hatta Batum’um listesinde çok değerli insanlar da var.
Metin Ünlü benim inandığım çok eski arkadaşım. Cüneyt Öztürk pırıl pırıl harika bir insan. Suat Sarı araştırmacı, değerli bir insan. Benim Süheyl Batum’un listesine itirazım yok. Ama başkan adayının söylemleri sadece beni değil, şu an mutlulukları zirvede olan 30 milyon Galatasaray sevenini çok yaralamıştır. Her şey çok güzel giderken ben kongrenin kesinlikle Dursun başkanı tekrar seçeceğine inananlardanım.
Diğer bir konu... Erden Timur çalışkan, Galatasaray’a çok değerler kazandıran, çok akıllı bir insan. Camianın içindeki İrlandalılar, Erden Timur’u kaçırmak ve yıpratmak için her şeyi yapıyor. Neden yapıyorlar biliyor musunuz? Kıskançlıklarından, hasetliklerinden.
Erden Timur, Galatasaray için tehdit edilen bir idareci. Her şeyi göze alıyor, kulübünün menfaatlerini düşünüyor, bunun karşılığında tehdit ediliyor. Buna karşılık dışlanması, tekrar eski görevine devam etmemesi, Başkan Özbek’e yara aldırır, taraftarı üzer hatta ikiye böler. Futbolcuların birçoğu motivasyonunu kaybeder. Okan Buruk, Icardi sarsıntı geçirir. Icardi geçen hafta Gillette-Milliyet Yılın Sporcusu Ödül Töreni’nde yılın futbolcusu seçilirken, mikrofonlara ‘Benim buralara gelmemde en büyük etken Erden Timur’dur’ diyerek teşekkür etti. Gözünüzü seveyim, aklınızı başınıza toplayın, Galatasaray’ın huzurunu bozmak için uğraşmayın.
Son sözüm de Başkan Özbek’e... Florya ile ilgili bazı insanların kafasında soru işaretleri oluşuyor. Seçim öncesi bu tartışmaların tamamen bitmesi için insanların anlayacağı şekilde bir basın toplantısı düzenleyip açıklamalar yapsa, bundan sonra hiçbir sorun yaşamaz, kulüp için çok yararlı olur.