Fenerbahçe Fenerbahçe'de İsmail Kartal'dan Galatasaray derbisi planı! Edin Dzeko kararı

Fenerbahçe'de İsmail Kartal'dan Galatasaray derbisi planı! Edin Dzeko kararı

18.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de Galatasaray'la karşı karşıya gelecek olan Fenerbahçe'de Teknik Direktör İsmail Kartal derbi için planlarını hazırlıyor. Tecrübeli teknik adam, dev maç öncesi Dzeko için kararını verdi. İşte detaylar...

Fenerbahçede İsmail Kartaldan Galatasaray derbisi planı Edin Dzeko kararı

Fenerbahçe’de derbi hazırlıkları devam ediyor. Sarı-lacivertlilerde en çok merak edilen konu ileri uçta kimin oynayacağı... Son dönemde Batshuayi’yi tercih eden Teknik Direktör İsmail Kartal derbi için de Belçikalı golcü üzerine bir plan kuruyor.

Haberin Devamı

Bunun temel sebebi futbolcunun fiziksel artıları... Dzeko’dan daha genç, güçlü ve dinamik olan Batshuayi’nin bu avantajlarından teknik heyet faydalanmak istiyor. Özellikle Galatasaray’ın savunmadan çıkışlarını önlemek ve bu bölgede baskı yapıp oyun kurmasını engellemek ve top kazanmak için Batshuayi’nin önemli olduğu düşünülüyor.

Maçın gidişatına göre ise Dzeko oyuna girecek. Son bölümlerde yıpranmış ve yorgun savunmaya karşı Bosnalı futbolcunun tecrübesi ve kalitesi ile katkı yapması hedefleniyor.

TAKIM TOPARLANDI

Öte yandan takımda uzun süredir bir moralsizlik vardı. Olympiakos’a karşı elenen ardından da lig yarışında geriye düşen sarı- lacivertliler hedeflerden arka arkaya koptu. Bu nedenle futbolcuların havası iyi değildi. Derbi öncesi takım toparlandı.

Haberin Devamı

Derbi galibiyeti ve şampiyonluk şansını son maça taşımak gibi motivasyonlar oyuncuları tekrar ayağa kaldırdı. Sarı-lacivertliler moral açısından son dönemlerin en üst seviyesine ulaştı.

EKSİKLER SIKINTI

Galatasaray derbisi öncesi önemli eksikler problem yaratıyor. Sezonun en önemli isimlerinden İrfan Can Kahveci sakat. Yerine oynayacak Cengiz ise çok formsuz. Becao cezalı ve savunmanın merkezi için büyük kayıp olarak düşünülüyor. Yine sakatlığı süren İsmail Yüksek’in yerine Kruniç oynayabilir ancak o da çok formsuz. Ayrıca futboluyla da çok fazla güven vermiyor.

Szymanski de bir türlü sezon başındaki performansına ulaşamadı. Teknik heyet ilk 11 konusunda ciddi sıkıntılar çekerken, İsmail Kartal’ın ilk 11 konusundaki son kararını bugün vermesi bekleniyor.