Gündem Yurdun dört bir yanında 19 Mayıs coşkusu!

Yurdun dört bir yanında 19 Mayıs coşkusu!

19.05.2024 - 11:46 | Son Güncellenme:

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlanıyor. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, beraberindeki heyetle Anıtkabir’i ziyarette bulundu.Samsun’da 1919 metrelik bayrakla "Fener Alayı ve Gençlik Haftası Yürüyüşü" düzenlendi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta coşku ile kutlanıyor. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, temsilci gençler ve sporcularla Anıtkabir’i ziyaret etti. Samsun’da ise Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından Tütün İskelesi'nde geçilerek tören düzenlendi. Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da sıcak hava balonları, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Türk bayrakları ile havalandı. İşte tüm yurttan 19 Mayıs kareleri...

MEŞALELER '19 MAYIS' İÇİN YANDI

Binlerce vatandaş, saat 19.30’da başlayan yürüyüş için saatler öncesinden ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterlerinin asılı olduğu meşalelerle varyantta toplandı. 400 metrelik Türk bayrağının açılmasıyla başlayan fener alayına çocuklarıyla katılanlar da oldu. Kentte yaşayan yerleşik yabancıların bir kısmı da yürüyüşe eşlik etti.

Fener alayına yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Vatandaşlar, 2 kilometrelik yolu marşlar eşliğinde yürüdü. Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren yürüyüşe Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, CHP’li milletvekilleri, ilçe belediye başkanları katıldı. Yürüyüş yapanlar arasında Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın formalarını giyerek kol kola yürüyen gençler de dikkati çekti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, fener alayının sona erdiği meydanda vatandaşa seslendi. Antalya’da iki dönem üst üste seçilen tek büyükşehir belediye başkanı olduğunu belirten Böcek, "Herkesin başkanı olmaktan bir an olsun vazgeçmeden, söz verdiğim gibi milli bayramlarımızı cesurca, özgürce kutlamaya devam edeceğiz" dedi.

'TÜM DÜNYAYA ÖRNEK BÜYÜK DESTAN YAZILMIŞTIR'

"19 Mayıs 1919’da yakılan meşale 105 yıldır yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor" diyen Başkan Böcek, "Varını yoğunu kaybetmiş, aziz vatanın dört bir yanı işgal altındayken, her şey bitti denildiği anda bile, 7’den 70’e, inançlı Türk halkı, tüm imkansızlıklara rağmen topyekûn verdiği mücadeleyle tüm dünyaya örnek olan büyük bir destan yazmıştır" diye konuştu.

Cumhuriyet İçin El Ele Platformu adına İbrahim Daş, "Fener alayına katılarak tam bağımsızlık mücadelesine, Cumhuriyet’e sahip çıkan herkesin yüreğine sağlık" dedi.

Konuşmaların ardından şarkıcı Buray sahne alarak meydandaki kalabalık için sevilen şarkılarını seslendirdi.

1919 METRELİK TÜRK BAYRAĞIYLA YÜRÜDÜLER

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kastamonu’da coşkuyla kutlandı. Kutlamalar çerçevesinde 3 bin 500 kişinin katılımıyla "1919" metrelik Türk bayrağıyla yürüyüş düzenlendi. Kışla Parkı’ndan başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanında sona erdi. Kastamonu Valiliği öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikte, Kastamonu Belediyesi Bando Takımı eşliğinde marşlar söylendi. Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı'nda saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okuyan katılımcılar, müzik eşliğinde atabarı oynadı.

Düzenlenen yürüyüşe, Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, Milletvekilleri Halil Uluay, Fatma Serap Ekmekci, il protokolü, siyasi Partiler, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

İLK KEZ GÖSTERİ UÇUŞU YAPAN HÜRJET HAYRAN BIRAKTI

 

Emre ÖNCEL/ SAMSUN, (DHA)- SAMSUN'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında; Türk Yıldızları, SoloTürk ve HÜRJET'in gösterisi nefes kesti. İlk kez gösteri yapan HÜRJET’i on binlerce kişi büyük bir ilgiyle izledi.

Türk Hava Kuvvetleri’nin akrobasi timi Türk Yıldızları, SoloTürk ve HÜRJET, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Samsun'da muhteşem bir gösteriye imza attı. İlk kez bir gösteride yer alan HÜRJET, yaklaşık 15 dakika vatandaşların nefesini kesti.

Gösteri, kentin farklı bölgelerinden on binlerce kişi tarafından takip edildi. Gösteriyi Samsun Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Ala, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Bakçepınar, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş ile vatandaşlar izledi.

Haberin Devamı
BİNGÖL'DE KUTLAMALAR

Bingöl’de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, çeşitli etkinliklerle kutlandı. Karşıyaka Şehir Stadı'nda düzenlenen kutlama programına Vali Ahmet Hamdi Usta, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Bilgihan Yeşilyurt, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Program, şehitler için yapılan saygı duruşuyla başladı ve ardından İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini vurgulayan konuşmalar yapıldı.

MOTOSİKLETLİLER ÖLDÜRÜLEN TAKSİCİ VE MOTOKURYELERİ ANDI

Kadıköy’de bir araya gelen Türkiye Motosiklet Plarformu ve İstanbul Kuryeler Federasyonu, 19 Mayıs'ta konvoy oluşturdu. Motosiklet sürücüleri ve motokuryelerden oluşan kalabalık, Balıkesir'de öldürülen üniversite öğrencisi motokurye Ata Emre Akman, Ankara'da öldürülen motokurye Samet Özgül ve İzmir’de üşümesin diye taksisine aldığı yolcu tarafından öldürülen taksici Oğuz Erge’yi andı. Türkiye Motosiklet Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Fatih Özsoy "Cezaların en üst kademeden verilmesini istiyoruz, pişmanlık bir kaçış yolu olmasın" dedi.

ANTALYA

Antalya’daki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında gazi Şükrü Erciyeslioğlu'nun temsili Atatürk performansı beğenildi

Alternatif çelenk sunma töreni devam ederken alana gazi Şükrü Erciyeslioğlu geldi. Ellerinde beyaz eldiveni, çizmeleri, beyaz gömleği, kalpağı ve boynunda asılı dürbünüyle dikkati çeken Erciyeslioğlu'nun 19 Mayıs kutlamaları kapsamında temsili Atatürk rolüyle gösteri yapacağı öğrenildi. Gazi Erciyeslioğlu'na alandaki kalabalık yoğun ilgi gösterdi. Bazı vatandaşlar fotoğraf çektirmek istedi.

Haberin Devamı
YUSUFELİ BARAJI'NDA 'KANO VE RAFTİNG'Lİ 19 MAYIS COŞKUSU

Artvin’de Türkiye'nin en yüksek barajı Yusufeli'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında baraj kıyısında Türk bayrağı açan sporcular, kano ve rafting etkinliği düzenledi.

İSTANBUL’DA 19 COŞKUSU

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, Taksim’deki Cumhuriyet Anıtı’nda resmi tören düzenlendi.

Saat 09.30’da yapılan törene, İstanbul Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay, İstanbul Büyükşehir (İBB) Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, siyasi parti temsilcileri, gaziler, çeşitli okullardan öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

KONYA

Konya'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Haberin Devamı
COŞKULU GENÇLİK FESTİVALİ

Alanya'da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen 10'uncu Uluslararası Gençlik Festivali, 6 ülkeden gelen 1200 dansçının katılımıyla gerçekleştirildi.

ŞANLIURFA, 10 KİLOMETRELİK 19 MAYIS YÜRÜYÜŞÜ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Urfa Dağcılık ve Doğa Spor Kulübü'nün de katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında 10 kilometrelik parkur yürüyüşünde, 12 bin yıl öncesine ait 250'ye yakın T şeklindeki dikili taşın bulunduğu Karahantepe'ye doğru tarihe adım atan gençlerin, yürüyüşleri renkli görüntülerin oluşmasına neden oldu.

ÇANAKKALE'DE 19 MAYIS

Çanakkale’de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105'inci yıl dönümü, düzenlenen tören ve etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Cu
mhuriyet Meydanı, İnönü Caddesi, Ziveriye Sokak ve Kayserili Ahmet Paşa Caddesi üzerinden Çağlar Kaynak basketbol sahasına kadar bayrak yürüyüşü gerçekleştirildi.

Haberin Devamı
50 MOTOSİKLETLİ 19 MAYIS İÇİN YOLA ÇIKTI

Kadıköy’de toplanan 50 motosikletli, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlamak için konvoy halinde Bursa'ya doğru yola çıktı.

BALONLAR TÜRK BAYRAKLARIYLA HAVALANDI

Nevşehir'in Kapadokya bölgesinde bu sabah havalanan sıcak hava balonlarının sepetlerine, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Türk bayrakları asıldı. Balonlar, yerli ve yabancı turistler bindikten sonra havalandı. Kapadokya semalarında, balonlar ile yaklaşık 1,5 saat Türk bayrağı dalgalandırıldı.

 

SAMSUN'DA 19 MAYIS COŞKUSU

Samsun’da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, coşkuyla kutlanıyor. Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından Tütün İskelesi'nde geçilerek tören düzenlendi. Burada Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a gelişini temsilen Türk bayrağı, deniz subayları tarafından kara subaylarına teslim edildi.

Haberin Devamı
GENÇLİK VE SPOR BAKANI BAK ANITKABİR’DE

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında beraberindeki heyetle Anıtkabir’i ziyaret etti.

1/5

2/5

3/5

4/5

5/5