Trabzonspor’un aklı fikri İstanbul’da…!

Haberin Devamı

Onuachu, havadan, karadan atmaya, Edin Vişça, ardı arkası kesilmeden attırmaya devam ediyor.
Nijeryalı golcünün havada tek rakibi bilmem hangi havayolu şirketi, karayolunda rakibi olmayan!
Bosnalı Edin Vişça için ne derseniz deyin, saha görüşü, oyunu okuyuşu, arkadaşlarına gez, göz, arpacık yaparak meşin yuvarlağı yollayışı… Hele 3. Gol öncesi Meunier’e gönderdiği bir top vardı ki, taraflı tarafsız tüm sporseverin ayakta alkışlayası!
Belçikalı Meunier için ne yazılsa azdır. Trabzonspor’un sağ tarafına hayat verdi, ilaç gibi geldi. Vişça ile birlikteliği emin olun birçok limited, anonim şirketleri kıskandıracak nitelikte; o derece yardımlaşıyorlar. Kısaca sağ kanadı İstanbul, Ankara otobanı gibi vızır vızır çalışıyor Trabzonspor’un. Darısı sol tarafın başına; o da seneye artık.
İstanbulspor’un gücü belli, zaten süper ligde de misafirler... Lig’de üçüncü olmayı ve de Türkiye Kupası’nı kafaya koyan Trabzonspor, maça o kadar hızlı başladı ki, atmış küsür saniyede sarı-siyahlı takımın fişini çekip işini bitirdiler. İlk yarıda iki dakikada Onuachu ile iki attılar ancak iki tane de tartışmaya açık penaltı pozisyonları vardı…
İnsan düşünmeden, sormadan edemiyor; aynı pozisyonlar şampiyonluğa oynayan Galatasaray ve Fenerbahçe’nin maçlarında veya küme düşme adayı takımların karşılaşmalarında olsaydı, aynı hakemler ne karar verirdi? Yorumu siz değerli okurlara bırakıyorum… Diyeceksiniz ki ‘Kural ne derse o…’ İyi de bazen kurallar takımlara göre; anladınız siz onu!
Avcı’nın öğrencileri zayıf rakipleri karşısında çok rahat kazandılar, öyle de olması gerekirdi. Çok daha farklı kazanabilirlerdi, o da ayrı. Amma velakin bordo-mavili oyuncuların aklı, fikri hafta sonu üçüncülük için oynayacakları Başakşehir’le, 10 gün sonra Beşiktaş’la kapışacakları Türkiye Kupası maçlarında olduğu belli…
Özetle Trabzonspor için lig üçüncülüğüne ve de Türkiye Kupası’na uzanan yol İstanbul’dan geçiyor…