Dünyadan Futbol Fatih Terim'i yerden yere vurdular: Enkaz bırakıp Bodrum'a geri dönecek!

Fatih Terim'i yerden yere vurdular: Enkaz bırakıp Bodrum'a geri dönecek!

16.05.2024 - 10:50 | Son Güncellenme:

Yunanistan Süper Lig Şampiyonluk Turu 9. haftasında deplasmanda PAOK'a 4-1 yenilen Panathinaikos'ta teknik direktör Fatih Terim çok ağır sözlerle eleştirildi. Yunan medyası tecrübeli teknik adamın geride büyük bir enkaz bırakacağını yazdı.

Fatih Terimi yerden yere vurdular: Enkaz bırakıp Bodruma geri dönecek

Yunanistan Süper Lig Şampiyonluk Turu 9. haftasında PAOK, Panathinaikos'u sahasında 4-1 mağlup etti. Bu sonucun ardından Panathinaikos'un ligde şampiyonluk şansı kalmadı. Yunan basını, PAOK deplasmanında hezimete uğrayan Panathinaikos'ta teknik direktör Fatih Terim'i sorumlu tuttu ve tecrübeli teknik adamı çok ağır sözlerle eleştirdi. İşte detaylar...

Haberin Devamı

FATİH TERİM: SEZON SONUNDA ANLATACAĞIM

Panathinaikos Teknik Direktörü Fatih Terim 4-1'lik PAOK yenilgisinin ardından çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Terim, "Golü çok geç bulduk. Üçüncü bölgede golü bulana kadar ilk başta çok iyi değildik. Bazı şeyleri doğru yaptık ama ne yazık ki bireysel hatalar yapmaya ve gol yemeye devam ediyoruz. Skor tabelasında geride olduğumuzda oyun olarak çok etkileniyoruz." dedi.

Sezon sonunda konuşulacak şeyler olduğunu söyleyen Fatih Terim şu sözlerle cümlelerini noktaladı:

"Bunun bir açıklaması yok. Bazı şeyler gördük ama önce Olympiakos ile maçımız var, sonra da Aris ile finalimiz var. Bu sezonun sonunda Panathinaikos taraftarlarına birçok şeyi açıklamam gerekecek."

Haberin Devamı

Fatih Terimi yerden yere vurdular: Enkaz bırakıp Bodruma geri dönecek

YUNANİSTAN'DAN AĞIR ELEŞTİRİLER

Yunan spor basını, PAOK'a deplasmanda 4-1 mağlup olan Panathinaikos'ta teknik direktör Fatih Terim'i çok sert ifadelerle eleştirdi.

Sport24'te yer alan haberde "Hüzünlü bir antrenörün mutlak başarısızlığı" başlığı kullanıldı.

Haberde Fatih Terim'in Panathinaikos'tan ayrıldığında büyük bir enkaz bırakacağını ve Bodrum'a geri döneceği okuyuculara aktarıldı.

Sport24'te Yunan gazete Kostas Woulis imzalı haberde şu ifadeler yer aldı:

Bir yandan PAOK için şampiyonluk partisine dönüşen, diğer yandan da Fatih Terim'in Panathinaikos'unun üst üste üçüncü maçta da yenilmekle kalmayıp üzücü "enkaza" dönüşen böyle bir maç hakkında ne söyleyebilir ve ne yazabilirsiniz?

Acun Ilıcalı'ya yeni yılın ilk günlerinde Giannis Alafouzos'a Fatih Terim'i önerdiği için teşekkür mü etmeliyiz? Ama Acun Ilıcalı'nın bunda hiçbir suçu yok.

Giannis Alafouzos futbol aklına ihanet etti. Sadece Ivan Jovanovic ile olan ortaklığını bitirmeyi seçtiği için değil, aynı zamanda onun yerine sporun son yıllarda unuttuğu çökmüş bir teknik direktörü göreve getirdiği için. Aslında bir teknik direktör olarak takımın kendisinden daha üstün ve 'büyük' olduğunu düşünüyordu (ve hala düşünüyor). Ve bu çifte hakaret sahada cezalandırıldı.

Fatih Terimi yerden yere vurdular: Enkaz bırakıp Bodruma geri dönecek

"DAHA DA SERT BİR ŞEKİLDE ANLAYACAK"

Alafouzos, Terim'le yaptığı tercihin ne kadar felaket olduğunu gelecek sezon daha da sert bir şekilde anlayacak. Çünkü ertesi gün teknik direktör konusunda mükemmel bir seçim yapılmazsa, rakipleriyle arasındaki fark daha da açılacak. AEK Atina, PAOK ve Olympiacos'un yedek kulübelerinde takımlarının gelişimini garanti altına alan üç mükemmel koç bulunurken Panathinaikos üç yıl geriye gitti. Ve her açıdan çok zor bir yaz geçirirken içe kapanıklığı içinde boğulma tehlikesiyle karşı karşıya.

Haberin Devamı

Ne kadar para harcanırsa harcansın, bütçe ne kadar arttırılırsa arttırılsın, ilk olarak zamanın gerekliliklerine ve önümüzdeki koşullara uygun gerçekten iyi bir koç gelmezse ve ikinci olarak futbol departmanına aklıselim geri dönmezse, Panathinaikos sadece kuyruğunu kovalamaya devam edecektir.

"TERİM'İN GİTMEMESİ İÇİN BİR NEDEN YOK"

Playoff finalinde yaşananlar çok ağır, PAOK'un aldığı bu ezici yenilgi ve özellikle de bunun geliş şekli - terk edilmiş bir takım görüntüsüyle - daha da ağır ve ağır ve kişisel olarak Terim'in yarın sabah Panathinaikos'un yedek kulübesinde olması için en ufak bir neden yok. Türk teknik adamın Yeşiller'de kalması hiçbir şeyi değiştirmeyeceği gibi, kalan iki maçta durumu daha da kötüleştirecektir.

Haberin Devamı

Terim'in yedek kulübesinde olduğu bir ortamda, Kupa ve Avrupa'dan elenme ile mutlak bir kazaya uğrama riski artık çok büyük görünüyor.

Fatih Terimi yerden yere vurdular: Enkaz bırakıp Bodruma geri dönecek

"BODRUM'DAKİ MALİKANESİNE GERİ DÖNECEK"

Ve birkaç hafta içinde Bodrum'daki malikanesine geri dönecek, arkasında Lazlo Boloni'nin 2021'de bıraktığından daha da fazla bir enkaz bırakarak.